Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί είχε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ αναμένεται να προβούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Αλί Μουράτ Μπαστσερί, ο ειδικός εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη, Ερχάν Ερτσίν, ο εκπρόσωπός του Μπαρίς Μπουρτζιού και ο Γενικός Διευθυντής του τμήματος Κύπρου στο τουρκικό ΥΠΕΞ, πρέσβης Τσιαγατάι Ερτσιγιές.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Ακιντζί – Τσαβούσογλου, άρχισε αμέσως η σύσκεψη με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς οι πρόεδροι των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων, ανέμεναν ήδη στο «προεδρικό».
Χθες, ο Μ. Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ανοίγει «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, μιλώντας σε κατοίκους εκ Τουρκίας, έποικους, σε χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας.

Την ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών για το άνοιγμα «προξενείου» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο σχολίασε με ανάρτησή του στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Πρόδρομος Προδρόμου, αναφέροντας ότι προξενεία εγκαθιδρύονται στη βάση του διεθνούς δικαίου.