Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε δήλωσε στον πρόεδρο της χώρας Σέρτζο Ματαρέλα πως είναι σε θέση να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, η οποία θα ορκιστεί αύριο, Πέμπτη, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της ιταλικής προεδρίας.

Η τελετή της ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης θα λάβει χώρα στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) στο προεδρικό μέγαρο.
Τα μέλη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ψήφισαν την Τρίτη υπέρ της κυβερνητικής συμμαχίας με το Δημοκρατικό Κόμμα. Ετσι, ανοίγει ο δρόμος για να αναλάβει τις ερχόμενες ημέρες εξουσία η νέα κυβέρνηση συνασπισμού της Ιταλίας. Στη διαδικτυακή ψηφοφορία που έγινε, το 79,3% των μελών του Κινήματος των Πέντε Αστέρων ψήφισε υπέρ της συμμαχίας.

Το 20,7% τάχθηκε κατά της κυβερνητικής συμμαχίας με το Δημοκρατικό Κόμμα, ανακοίνωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο. Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι πλέον ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μπορεί να ολοκληρώσει τις εργασίες για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και να καταθέσει στον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα τα ονόματα των υπουργών.