Μέσα στις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που συγκλονίζουν την Βρετανία ενόψει ενός άτακτου Brexit, το γέλιο της, προκατόχου του Μπόρις Τζόνσον, Τερέζα Μέι, τράβηξε την προσοχή όλων στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Την στιγμή που ο Βρετανός πρωθυπουργός και αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, καταποντίστηκε στην ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων επί του σχεδίου νόμου για την αποτροπή της αποχώρησης χωρίς συμφωνία του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα «προδόθηκε» από 21 στελέχη του κόμματός του, η Τερέζα Μέι ξεκίνησε να χαμογελά όλο νόημα.
Καταγραφη


Καθισμένη δίπλα στο ιστορικό στέλεχος των Συντηρητικών, Κεν Κλαρκ άρχισε να γελάει ειρωνικά ενώ το βλέμμα της ήταν γεμάτο ικανοποίηση.
Σήμερα οι βουλευτές θα κληθούν να ψηφίσουν επί σχεδίου νόμου που θα αναγκάσει τον Τζόνσον να ζητήσει από την Ε.Ε. την αναβολή του Brexit για τρίτη φορά, ως την 31η Ιανουαρίου 2020, εκτός εάν εγκριθεί συμφωνία αναφορικά με τους όρους και τον τρόπο αποχώρησης νωρίτερα από την προαναφερθείσα ημερομηνία.
Πολλά σχόλια έγιναν επίσης και πάνω στην φωτογραφία που την δείχνουν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου την ώρα που φεύγει από το Βρετανικό Κοινοβούλιο. Ο πολιτικός ανταποκριτής του ITV, Πολ Μπραντ, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Η Τερέζα Μέι πραγματικά ζούσε γι’ αυτή την στιγμή» ενώ η αρθρογράφος των Irish Times, Τζένιφερ Ο’Κόνελ, σχολίασε: «Εύχομαι να υπήρχε κάτι που να με κάνει τόσο χαρούμενη όσο αυτό κάνει την Τερέζα Μέι».