Στις φλόγες τυλίχθηκε μεγάλο σκάφος, ανοιχτά των ακτών της Καλιφόρνια, κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ. Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για «πολυάριθμες» απώλειες, αλλά δεν προσδιορίζουν τον ακριβή αριθμό. Τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο KTLA κάνει λόγο για 34 νεκρούς. 

Πρόκειται για το καταδυτικό σκάφος «Conception», μήκους 75 ποδιών, στο οποίο επέβαιναν 39 άτομα. Από αυτούς, πέντε άνθρωποι, μέλη του πληρώματος,
διασώθηκαν και οι 34 αγνοούνται και επίσημα. «Μπόρεσαν να φύγουν γιατί ήταν στην κύρια καμπίνα. Οι 34 επιβάτες ήταν στις καμπίνες κάτω από το κατάστρωμα», είπε αξιωματούχος της πυροσβεστικής. Ακτοφυλακή και πυροσβεστική εκφράζουν την ελπίδα ότι κάποιοι από τους επιβαίνοντες μπορεί να πήδηξαν στο νερό για να σωθούν και να κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακτή.



Η αμερικανική ακτοφυλακή έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά και να απεγκλωβίσει τυχόν επιζώντες, ωστόσο εξαιτίας των συνεχών
αναζωπυρώσεων ,πιθανόν εξαιτίας των καυσίμων, είναι αδύνατο μέχρι στιγμής να ανέβουν στο σκάφος. «Γίνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, πιθανόν εξαιτίας των καυσίμων. Υπάρχουν εδώ δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ακτοφυλακής, αλλά μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να πλησιάσουμε για να ελέγξουμε αν υπάρχουν επιζώντες», δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Η ακτοφυλακή του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε πως ανταποκρίθηκε σε κλήση για μια φωτιά σε σκάφος στην Καλιφόρνια.
«Το Λιμενικό Σώμα έχει ξεκινήσει μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με τη συνδρομή από τοπικούς φορείς για να βοηθήσουν περισσότερα από 30 άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο σε ένα πλοίο μήκους 75 ποδιών (22.86 μέτρα) κοντά στο νησί Σάντα Κρουζ», ανέφερε μέσω Twitter.


Οι πρώτες φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η πυροσβεστική από το φλεγόμενο σκάφος.
45345_skafos-fotia-santa_cruz

fotia-pda