Δεν άντεξε ο ιστότοπος των ανακτόρων της Ταϊλάνδης στον μεγάλο αριθμό επισκεπτών και κατέρρευσε μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών της επίσημης ερωμένης του ομολογουμένως ιδιόρρυθμου βασιλιά της χώρας Μάχα Βατζιραλόνγκορνκ.

Οι φωτογραφίες της 34χρονης πρώην νοσοκόμας και νυν υποστρατήγου Sineenat Wongvajirapakdi, 33 χρόνια νεώτερης του μονάρχη, δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα, μαζί με το επίσημο βιογραφικό της. Εκπρόσωπος των ανακτόρων είπε ότι γίνονται προσπάθειες να αποκατασταθεί η επίσημη ιστοσελίδα, που «λύγισε» υπό το βάρος της υψηλής επισκεψιμότητας.


Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης παρουσίασε επίσημα στο κοινό -και μάλιστα παρουσία της συζύγου του, της 41χρονης βασίλισσας Σουτίντα- την σωματοφύλακα και παλλακίδα του επίσημα στο κοινό στα 67α γενέθλιά του τον περασμένο μήνα.

Ο βασιλιάς έχρισε την Sineenat “Chao Khun Pra” τίτλος που μεταφράζεται ως «βασιλική ευγενής σύζυγος», δηλαδή επίσημη παλλακίδα και που είχε να απονεμηθεί σε γυναίκα στην Ταϊλάνδη από το 1921. Κι όλα αυτά μόλις δύο μήνες μετά τον γάμο του τον περασμένο Μάιο με την τέταρτη κατά σειρά σύζυγό του, την Σουτίντα Τιντζάι, πρώην αεροσυνοδό και υπαρχηγό της προσωπικής του φρουράς.



Ορισμένες από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν χθες ακολουθούν την βασιλική παράδοση με την Sineenat να φορά παραδοσιακή ταϊλανδέζικη φωτογραφία ποζάροντας στο πλευρό του άνακτα, καθισμένη δίπλα του ή στα πόδια του.