Η φωτογραφία περιλαμβάνεται στη δικογραφία αγωγής του Τζόνι Ντεπ κατά του δημοσιογραφικού ομίλου News Group Newspapers Limited, στον οποίο ανήκει η βρετανική εφημερίδα The Sun και της οποίας ο αρθρογράφος Dan Wootton σε άρθρο του το 2018 είχε αναφερθεί στον ηθοποιό σαν «αυτός που δέρνει γυναίκες».

Τη φωτογραφία δημοσιεύει η Daily Mail και ο ηθοποιός ισχυρίζεται ότι στον καυγά αυτόν -έναν από τους πολλούς του ζευγαριού- που έγινε τον Μάρτιο του 2015 στην Αυστραλία, η πρώην σύζυγός του, του πέταξε μπουκάλια, ένα εκ των οποίων του έκοψε το δάχτυλο, και του έσβησε στο δεξί μάγουλο ένα τσιγάρο.

Σύμφωνα με τα έγγραφα της δικογραφίας, ο Ντεπ προσπάθησε να αποφύγει τον καυγά με την Άμπερ Χερντ και «πήγε στο μπαρ του σπιτιού, όπου εκείνη τον ακολούθησε και άρχισε να του φωνάζει». Έπειτα, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται ο ηθοποιός, του πέταξε μπουκάλια και μετά έσβησε το τσιγάρο επάνω του.

Στην φωτογραφία φαίνεται ο ηθοποιός ξαπλωμένος σε φορείο με κλειστά τα μάτια με έναν επίδεσμο στο χέρι του και ένα σημάδι στο μάγουλό του.

Ο συνήγορος του παιδιού δήλωσε στο People: «σήμερα απαντήσαμε στο δικαστήριο στα δημοσιεύματα της Sun, που υποστηρίζουν τα ψεύδη της Άμπερ Χερντ. Και αποδείξαμε την κακοποιητική συμπεριφορά της απέναντι στον Τζόνι Ντεπ, που ήταν το πραγματικό θύμα ενδοοικογενειακής βίας».

Από την πλευρά της η Άμπερ Χερντ, διά μέσου του δικηγόρου της, Έρικ Τζορτζ δηλώνει πως «η φωτογραφία δεν αποδεικνύει τίποτα και είναι μια προσπάθεια του ηθοποιού να αντιστρέψει την εις βάρος του υπόθεση».