Επίδειξη δύναμης κάνει η Τουρκία, για τα μέσα του Πολεμικού Ναυτικού που συνοδεύουν τα γεωτρύπανά της, στην ανατολική Μεσόγειο.

«Τα πλοία και τα εναέρια μέσα του Πολεμικού Ναυτικού εξακολουθούν να συνοδεύουν τα γεωτρύπανά μας “Γιαβούζ” και “Πορθητή”, καθώς και το ερευνητικό πλοίο μας “Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά”», ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας.

Στην ίδια ανάρτηση, το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες. Σε αυτές, φαίνονται πλοία του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και ελικόπτερα, που συνοδεύουν τα τουρκικά γεωτρύπανα στην ανατολική Μεσόγειο. Υπενθυμίζεται ότι η προγραμματισμένες γεωτρήσεις από το «Γιαβούζ» έχουν προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την ΕΕ.

Μάλιστα, την Τετάρτη ο Ντόναλντ Τουσκ διεμήνυσε ουσιαστικά ότι πλέον είναι αναπόφευκτες οι κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εξαιτίας της στάσης της Αγκυρας που προκαλεί κλιμάκωση. «Παρά τις καλύτερες προθέσεις μας να διατηρήσουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, η συνεχιζόμενη κλιμάκωση και αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Κύπρου, που είναι χώρα- μέλος μας, αναπόφευκτα θα οδηγήσει την ΕΕ να απαντήσει σε πλήρη αλληλεγγύη, όπως συμφωνήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.