Καθησυχαστική για ακόμα μία φορά εμφανίστηκε η Άνγκελα Μέρκελ όσον αφορά το τρίτο κατά σειρά επεισόδιο τρέμουλου που είχε μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων, κατά την διάρκεια της επίσημης υποδοχής του Πρωθυπουργού της Φινλανδίας Άντι Ρίνε στην Καγκελαρία.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους συμπολίτες.
Μάλιστα η Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε ότι είναι καλά στην υγεία της λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση επεξεργασίας του πρώτου τρέμουλο που είχε στα μέσα Ιουνίου κατά την διάρκεια υποδοχής του προέδρου της Ουκρανίας στο Βερολίνο.

«Προφανώς η φάση αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά υπάρχει πρόοδος», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να ζήσει για λίγο καιρό με αυτό». Ακόμη μιλώντας αισιόδοξα, είπε «ότι θα φύγει κάποια μέρα όπως ξαφνικά ήρθε».

Ωστόσο λίγα λεπτά πιο πριν, οι παριστάμενοι είχαν καρφωμένα τα βλέμματά τους πάνω της, καθώς αυτή τη φορά το επεισόδιο φάνηκε ότι ήταν εντονότερο από τα προηγούμενα δύο.



Την ίδια ώρα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Ουλρίκε Ντέμερ, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις σχετικά με το νέο επεισόδιο της Μέρκελ, δήλωσε ότι «η καγκελάριος είναι καλά και ακολουθεί κανονικά το πρόγραμμά της».
«Η Καγκελάριος είναι καλά, πραγματοποίησε κανονικά την συνάντησή της με τον Φινλανδό Πρωθυπουργό και σε λίγο θα παραχωρήσει την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου», δήλωσε επανειλημμένα η κυρία Ντέμερ.

Το ασυνήθιστο τρέμουλο της Άνγκελα Μέρκελ πυροδότησε την περιέργεια των διεθνή ΜΜΕ που έσπευσαν άμεσα μέσω ειδικών να αποκωδικοποιήσουν το τρέμουλο και τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτό.

Σύμφωνα με την Daily Mail, Γερμανός αξιωματούχος αποδίδει το δεύτερο επεισόδιο σε ψυχολογικούς λόγους.
«Η μνήμη του επεισοδίου με τον Ουκρανό πρόεδρο οδήγησε στη σημερινή (σ.σ. στις 27 Ιουνίου) κατάσταση - ήταν ένα ψυχολογικά υποκινούμενο επεισόδιο. Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχείτε».

Ωστόσο η εφημερίδα δεν έμεινε μόνο σε αυτό το σενάριο, καθώς προσπάθησε με τη βοήθεια ειδικών να κάνει περαιτέρω εκτιμήσεις.

Σύμφωνα με τη γιατρό Σάρα Μπριούερ, ένα σενάριο είναι το τρέμουλο να οφείλεται σε υπερδραστηριότητα του θυρεοειδή καθώς αυτή η κατάσταση παρουσιάζεται 10 φορές περισσότερο σε άνδρες από ό,τι γυναίκες.

Σύμφωνα πάλι με την ίδια, ένα δεύτερο σενάριο είναι η κατάσταση να οφείλεται σε παρενέργεια κάποιου φαρμάκου.

Ο Βρετανός καθηγητής δεν αποκλείει το σενάριο ότι η κατάσταση της Μέρκελ μπορεί να οφείλεται σε μια νευρολογική πάθηση που αποκαλείται ορθοστατικό τρέμουλο (orthostatic tremor) και παρουσιάζεται συνήθως σε γυναίκες άνω των 6ο ετών.

Ο καθηγητής Κριστόφ Σπεχτ σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο «RTL» απορρίπτει το αρχικό σενάριο περί αφυδάτωσης και υπογραμμίζει ότι «θα μπορούσε να είναι μία λοίμωξη, η οποία συχνά έχει ως αιτία μια άλλη νόσο».

Ακόμη προσθέτει ότι μπορεί να οφείλεται σε υπογλυκαιμία, κάτι που θα μπορούσε να παραπέμψει σε διαβήτη. Ωστόσο ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι αποκλείει το ενδεχόμενο του Πάρκινσον».