Την πλάτη τους στον ευρωπαϊκό ύμνο γύρισαν οι ευρωβουλευτές του βρετανικού κόμματος του Brexit και συγκεκριμένα του Νάιτζελ Φάρατζ.

Η κίνησή του κατά την διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο προκάλεσε εκτός από σάλο και την αντίδραση του προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο Αντόνιο Ταγιάνι έσπευσε να υπενθυμίσει στους ευρωβουλευτές ότι «στέκεστε σε στάση προσοχής για τον εθνικό ύμνο μιας άλλης χώρας», προσθέτοντας ότι «είναι ένδειξη σεβασμού είτε αποδέχεστε την ΕΕ είτε όχι».



Παρά τις παρατηρήσεις, ο Νάιτζελ Φάρατζ στεκόταν απτόητος με γυρισμένη, ενώ μετά το τέλος της συνεδρίασης έγραψε στο Twitter: «Το κόμμα Brexit έκανε ήδη αισθητή την παρουσία του».

Οι αντιδράσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησαν να έρθουν.

«Έλλειψη λεπτότητας, τρόπων και αξιοπρέπειας. Τι επαίσχυντη εικόνα για την Βρετανία» , «Να υποθέσω ότι θα γυρίσουν την πλάτη και στις αμοιβές τους…», ήταν μερικά από τα πρώτα μηνύματα στο Twitter.

Το συμβάν κατέκριναν ακόμη και κάποιοι Βρετανοί στο Twitter γράφοντας «Ντρέπομαι τόσο γι΄αυτό. Ευρώπη, συγγνώμη, δεν μας αντιπροσωπεύουν»… «Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι αυτό αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα μέρος της χώρας. Ειλικρινά, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι καλύτερα χωρίς εμάς αυτήν την στιγμή».