Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν από συμπλοκές με οπαδούς της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, οι οποίοι μάλιστα έβαλαν φωτιά και έκαψαν εκλογικά τμήματα επιχειρώντας να παρεμποδίσουν τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών στη γειτονική χώρα, αυτή την Κυριακή, 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, στον δήμο Μπουσάτι στο βόρειο τμήμα της Αλβανίας, οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν με δυνάμεις της αστυνομίας. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι διαδηλωτές έκαψαν και εκλογικό τμήμα στην περιοχή.

Ανάλογα επεισόδια με πυρπόληση εκλογικών τμημάτων σημειώθηκαν και στην πόλη Βάου Ντέγες, ενώ στην πόλη Σκόδρα, όλες εκλογικές υποδομές έχουν αποκλειστεί, όπως ανακοίνωσε η δήμαρχος της πόλης, και δεν θα διεξαχθούν εκεί εκλογές.

Επίσης ισχυρή αστυνομική δύναμη επενέβη για να καταστείλει διαμαρτυρία οπαδών της αντιπολίτευσης που προσπάθησαν να εμποδίσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα στις πόλεις Ελβασάν και Φίερι.

Η κρίση στην Αλβανία έχει κλιμακωθεί αφότου ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα ακύρωσε το διάταγμα διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου, επικαλούμενος το τεταμένο πολιτικό κλίμα. Ο πρόεδρος της Αλβανίας, εξηγώντας την απόφασή του, παρέπεμψε στο τεταμένο πολιτικό κλίμα και τον κίνδυνο περαιτέρω όξυνση της κατάστασης.

Από την πλευρά του, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα απέρριψε την κίνηση του Μέτα και διαβεβαίωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά αυτή την Κυριακή 30 Ιουνίου.