«Τρομοκρατήθηκε» η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την εμφάνιση αρουραίων και ποντικιών στο παλάτι του Μπάκιγχαμ και κυρίως στο χώρο της κουζίνας.

Όπως αναφέρουν βρετανικά μέσα, μέλη του προσωπικού της βασιλικής οικογένειας κάλεσαν ειδική ομάδα εξολόθρευσης των τρωκτικών.

Όπως δήλωσε πηγή από το παλάτι στη Sun: «Τα ποντίκια και οι αρουραίοι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα ειδικά σε πολύ παλιά κτήρια. Το προσωπικό είδε καφέ τρωκτικά και στους διαδρόμους».

Το συνεργείο που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έδωσε οδηγίες στο προσωπικό, και ιδιαίτερα σε αυτούς που εργάζονται στην κουζίνα, στους οποίους έχει συσταθεί να κλείνουν τα ντουλάπια και να σκουπίζουν τα τρόφιμα για να σταματήσει το πρόβλημα της εξάπλωσης.

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι η έδρα της Βρετανικής μοναρχίας και κατασκευάστηκαν το 1703.

Διαθέτουν 602 δωμάτια, εκ των οποίων 19 είναι αίθουσες τελετών, 52 βασιλικά δωμάτια και δωμάτια προσκεκλημένων, 188 δωμάτια προσωπικού και 78 μπάνια.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ για τον εαυτό της έχει κρατήσει 12 δωμάτια και έτσι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στο μεγαλύτερο μέρος των ανακτόρων.