Ο Μπόρις Τζόνσον, τέως ΥΠΕΞ και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, ήταν από την πρώτη στιγμή το μεγάλο φαβορί για την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Φάνηκε αυτό ξεκάθαρα στις ψηφοφορίες που έγιναν στο κόμμα για την ηγεσία: Από την πρώτη κιόλας ψηφοφορία συγκέντρωσε σχεδόν διπλάσιο αριθμό ψήφων από τους υπόλοιπους, προβάδισμα που γινόταν όλο και μεγαλύτερο στη συνέχεια.

Μέχρι που ήρθε ο... νυχτερινός καβγάς Τζόνσον με την αγαπημένη του στην οικία της, που αναστάτωσε τη γειτονιά του Λονδίνου. Μάλιστα, οι γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία, γιατί ανησύχησαν.

Στο Συντηρητικό Κόμμα ζητούν απαντήσεις. Ο Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος επίσης διεκδικεί την προεδρία των Συντηρητικών, δήλωσε: «Ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει να μας αποδείξει ότι μπορεί να απαντήσει σε δύσκολες ερωτήσεις» τόνισε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, ο Χαντ ζητά επίμονα από τον Τζόνσον να τα πουν σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ, αλλά απάντηση δεν έχει ακόμα λάβει. Σε επίμονες ερωτήσεις που έχει δεχθεί για το θέμα του καβγά προτιμά να απαντά ότι «ο κόσμος θέλει άλλα να ακούσει».

Πάντως σε δημοσκόπηση που έγινε το Σαββατοκύριακο φαίνεται ότι η στήριξη στον Τζόνσον έχει μειωθεί σημαντικά μετά το περιστατικό. Ενώ βρισκόταν μπροστά με 8%, έναντι του Χαντ, τώρα «ψαλιδίστηκε» η διαφορά στο 3%.

Αλλά και μεταξύ των ψηφοφόρων των Συντηρητικών το σαρωτικό προβάδισμα του 27% που διατηρούσε, έχει πέσει στο 11%.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του κόμματος είναι αυτά που θα αναδείξουν τελικά τον νέο πρόεδρο, ενώ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα γίνει γνωστό περί τα τέλη Ιουλίου.

Τη Δευτέρα, στη στήλη που διατηρεί στην Telegraph, ο Μπόρις Τζόνσον προτίμησε να επαναλάβει τη δέσμευσή του για Brexit μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Καμία αναφορά στον καβγά.