Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση στην Αλβανία με αφορμή τις δημοτικές εκλογές της 30ής Ιουνίου. Καθημερινές είναι πλέον οι συγκρούσεις αστυνομίας και οπαδών της αντιπολίτευσης που προσπαθούν να παρεμποδίσουν τις εκλογές.

Στο επίκεντρο της έντασης, τα εκλογικά τμήματα κυρίως στους δήμους που ελέγχονται από την αντιπολίτευση. Εκεί σημειώνονται επεισόδια, πυρπολείται και καταστρέφεται το εκλογικό υλικό.

Αποφασισμένος να προχωρήσει κανονικά με τις εκλογές δηλώνει ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος μάλιστα έχει στραφεί και κατά του προέδρου της χώρας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η Βουλή θα ψηφίσει νόμο που θα απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα για 5-10 χρόνια σε όλους όσοι επιδιώκουν την παρεμπόδιση των εκλογών.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Λιουλεζίμ Μπάσια ανακοίνωσε ότι η Πέμπτη θα είναι ακόμα πιο δύσκολη για τον Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του.

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιπολίτευση δεν αναγνωρίζει ούτε το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2017, όταν ο Ράμα εξασφάλισε και νέα τετραετία.