Συχνά συμβαίνουν πράγματα που, μολονότι ζούμε σε καιρούς θετικούς και απαλλαγμένους από δεισιδαιμονίες, κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει κακό οιωνό.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε να ερμηνευθεί η είδηση πως ξεράθηκε η λεύκα που φύτεψαν τον Απρίλιο του 2018, στον κήπο του Λευκού Οίκου, οι πρόεδροι των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ως σύμβολο της φιλίας τους;

Συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, οι Τραμπ και Μακρόν είχαν φωτογραφηθεί να φυτεύουν τη λεύκα που ο Γάλλος πρόεδρος δώρισε στον ομόλογό του κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον.

Η πράξη είχε χαρακτήρα συμβολικό: η λεύκα προερχόταν από ένα δάσος στη βόρεια Γαλλία, όπου 2.000 Αμερικανοί στρατιώτες είχαν χάσει τη ζωή τους κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο κατά την ονομαστή «μάχη του δάσους του Μπελό».

Τότε ο Μακρόν είχε γράψει στο Twitter του: «πριν από 100 χρόνια, Αμερικανοί στρατιώτες πολέμησαν στη Γαλλία για να υπερασπισθούν την ελευθερία μας. Αυτή η λεύκα θα είναι μία υπενθύμιση στον Λευκό Οίκο για τους δεσμούς που μας ενώνουν».

Όμως, οι σχέσεις ανάμεσα στον Μακρόν και τον Τραμπ έχουν έκτοτε επιδεινωθεί και ο θάνατος αυτού του δένδρου ήλθε να το επικυρώσει συμβολικά.

Σύμφωνα με αρκετά ΜΜΕ, μόλις λίγες ημέρες αφότου είχε φυτευτεί, το δένδρο είχε μπει σε καραντίνα, χωρίς τότε να δοθεί άλλη εξήγηση.

«Είναι μία καραντίνα υποχρεωτική για κάθε ζωντανό οργανισμό που εισάγεται στις ΗΠΑ» είχε δηλώσει στο δικό του Twitter ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ουάσιγκτον Ζεράν Αρό, απαντώντας στα ερωτήματα του Τύπου για το τι συνέβη στο δένδρο.

Όμως το δένδρο ξεράθηκε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπως εξήγησαν διπλωματικές πηγές...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ