Διατεθειμένος να τεντώσει το σκοινί της αντιπαράθεσης με τους πολιτικούς του αντιπάλους που ζητούν την ακύρωση των δημοτικών εκλογών εμφανίστηκε ο Αλβανός πρωθυπουργός μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ακύρωσης των εκλογών από τον πρόεδρο Ιλίρ Μέτα. «Εάν κάποιος παρεμποδίσει τις εκλογές, τότε θα δει αυτό που ούτε στα χειρότερα όνειρα του δεν έχει δει», δήλωσε ο Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με το ομογενειακή ιστοσελίδα himara.gr ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ξανά πως δεν θα παρατείνει τις εκλογές όπως ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση. Μάλιστα μίλησε με απειλητικούς τόνους και τόνισε πως, όποιος θα παρεμποδίσει τις εκλογές, θα τον περιμένει αυτό που δεν το έχει δει ούτε στα χειρότερα όνειρα του.

Χαρακτηριστικά δήλωσε: «το λέω άλλη μία φορά, οι εκλογές θα γίνουν. Εάν κάποιος παρεμποδίσει τις εκλογές, τότε θα δει αυτό που ούτε στα χειρότερα όνειρα του δεν έχει δει».

Ο Πρωθυπουργός Εντι Ράμα σχολίασε και τη δήλωση του Προέδρου της χώρας Ιλίρ Μέτα, για την μετάθεση του Διατάγματος των εκλογών, λέγοντας ότι «οι πολιτικές εξελίξεις δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή τους», τονίζοντας πως ο ίδιος δεν συμφωνεί, καθώς η έκδοση νέου Διατάγματος θα παραβίαζε το Σύνταγμα.

«Ο Πρόεδρος ήταν πολύ σαφής στις δημόσιες δηλώσεις του, όταν είπε πως και τα δύο μέρη θα πρέπει να είναι σύμφωνα. Εμείς δεν είμαστε σύμφωνοι και εδώ τελειώνει το θέμα. Πρέπει να είναι και τα δύο μέρη σύμφωνα. Το μεγαλύτερο μέρος δεν είναι σύμφωνο. Η 30η Ιουνίου είναι η οριακή προθεσμία του Συντάγματος», επισήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες με ανάρτησή του στην προσωπική ιστοσελίδα του ο Έντι Ράμα, την ώρα που σημειώνονταν συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομίας, έξω από τη Βουλή έγραψε το εξής μήνυμα: «ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ! Καληνύχτα»