Στις εκλογές του Οκτωβρίου, οι δηµότες του Ιλίου αποφάσισαν να κλείσουν µια µακρά περίοδο στασιµότητας και να αλλάξουν εποχή στον δήµο µας. Από την πρώτη µέρα καταστήσαµε σαφές ότι η λέξη «εξωστρέφεια» θα χαρακτηρίζει και θα διατρέχει κάθε απόφασή µας.

Το Ιλιον έχει όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί πόλος έλξης και πυρήνας αναφοράς για όλη την Αττική. Ενας δήµος µε ποιότητα ζωής, που θα κρατά τη νέα γενιά στην πόλη για να εργαστεί, να επιχειρήσει, να δηµιουργήσει, να διασκεδάσει και να αλλάξει, να βελτιώσει τη ζωή της.

Το Ιλιον το 2025 θα συµπληρώσει τα 100 χρόνια της πορείας του και αυτή η αναφορά θέλουµε να λειτουργήσει ως ένα ιστορικό σηµείο αλλαγών για το Ιλιον που οραµατιζόµαστε. Με σύγχρονη µατιά, αξιοποιώντας όλα τα εργαλεία χρηµατοδοτήσεων, θέλουµε να στηρίξουµε την αγορά, να γίνει το Ιλιον ξανά σηµείο αναφοράς στην Αττική.

Στις προτεραιότητές µας είναι τα σχολεία µας: αξιοπρεπή, ασφαλή, ισχυροί πυρήνες παιδείας, πολιτισµού και αθλητισµού. Με τη νέα γενιά µαζί στον πολιτισµό και στον αθλητισµό, τοµείς στους οποίους επικεντρωνόµαστε, µε ανάπτυξη νέων δράσεων και υποδοµών. Απόλυτη προτεραιότητα είναι, φυσικά, η βελτίωση της καθηµερινότητας των πολιτών. ∆εν ξεχνάµε ότι η πόλη πρέπει να είναι καθαρή και φωτεινή. Τα αυτονόητα πρέπει να τηρούνται από µια δηµοτική Αρχή που σέβεται τον εαυτό της και τους δηµότες. Ενισχύουµε αποφασιστικά τον τοµέα της καθαριότητας και του πρασίνου. Και, βέβαια, µέληµά µας είναι η εξυπηρέτηση του δηµότη, ένας απόλυτα ψηφιακός δήµος, µε ψηφιακό µετασχηµατισµό, που θα επιλύει προβλήµατα σε πραγµατικό χρόνο. Ενας σύγχρονος και ανθρώπινος δήµος όµως οφείλει να είναι και ένας δήµος αλληλεγγύης και συµπερίληψης. Ενας δήµος µια οικογένεια, που δεν αφήνει κανέναν πίσω. Μια πόλη που θα στηρίζει τη νέα γενιά, τις γυναίκες, την τρίτη ηλικία, τα άτοµα µε αναπηρία. Ενας δήµος που θα πρωτοπορεί και θα είναι στήριγµα για όλες και όλους.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά»