Η ασφάλεια που παρέχουν τα αυτοκίνητα είναι το πρώτο μέλημα των κατασκευαστών. Στη προσπάθεια τους να αυξήσουν τα ποσοστά ασφάλειας αξιοποιούν τις τελευταίες τεχνολογίες καθώς και τις δυνατότητες που έχουν όλα τα τμήματα του αυτοκινήτου.

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους αξιολογείται από εσωτερικές έρευνες και εικονικές συγκρούσεις που διεξάγονται στα εργαστήρια της κάθε μάρκας καθώς και από ανεξάρτητους οργανισμούς ειδικευμένους στα θέματα ασφάλειας.

Στις πρόσφατες δοκιμές ασφάλειας του Euro NCAP, το Subaru Levorg πέρασε με επιτυχία τα κράς τεστ και πήρε την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων.

Tο Euro NCAP αξιολογεί την προστασία ενήλικων επιβατών, την προστασία επιβαινόντων παιδιών, την προστασία πεζών και την υποβοήθηση συστημάτων ασφάλειας. Στην αξιολόγηση των επιδόσεων ασφάλειας του 2016, έχει εισαχθεί ένα νέο τεστ που ελέγχει τις δυνατότητες των οχημάτων να εντοπίζουν αυτόνομα και αποτρέπουν τις συγκρούσεις με πεζούς.

Το Subaru Levorg είναι εξοπλισμένο με το ηλεκτρονικό σύστημα EyeSight, το οποίο εντοπίζει τους πεζούς χωρίς την παρέμβαση του οδηγού και αποτρέπει σε ένα βαθμό την σύγκρουση με τον πεζό.

Είναι το πρώτο σύστημα υποβοήθησης του οδηγού που χρησιμοποιεί μόνο στερεοσκοπικές κάμερες για την ανίχνευση των αντικειμένων, όπως οχήματα, πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές, που βρίσκονται μπροστά από το αυτοκίνητο. Λανσαρίστηκε το 2008 και έχει βραβευθεί για τις ικανότητες του. Περιλαμβάνει το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης και το προσαρμοζόμενο cruise control σε όλο το φάσμα ταχυτήτων.

Το Levorg, χάρη στο σύστημα EyeSight, πέτυχε υψηλή βαθμολογία στο πρόσφατα καθιερωμένο τεστ πεζών αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης του Euro NCAP.

Η ιαπωνική μάρκα Subaru, έχει βραβευθεί πέντε φορές για τις επιδόσεις των μοντέλων της στα κρας τεστ του Euro NCAP. Συγκεκριμένα, το 2009 βραβεύθηκε το Legacy, το 2011 το XV, το 2012 το Forester και το 2014 το Outback.