Best City Car: KIA Picanto

1.Το KIA Picanto πάλι ως πρώτη επιλογή; Ναι. Το Κορεατικό όχημα πόλης διακρίνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κατηγορία επειδή είναι τόσο καλό ώστε να παραμένει σημείο αναφοράς σε αυτή. Τη χρονιά που μας πέρασε, το ενδιαφέρον της KIA επικεντρώθηκε στα μεγαλύτερα μοντέλα της, κάποια από τα οποία ανανεώθηκαν ή αντικαταστάθηκαν από καινούργια. Ωστόσο, το Picanto δεν παραμελήθηκε. Μπορεί να είναι το μικρότερο μεταξύ αυτών αλλά δεν υστερεί των πλεονεκτημάτων τα οποία η εταιρεία έχει επιλέξει να προσδίδει στα οχήματά της.

Το μικρό μοντέλο της είναι ιδιαίτερο αισθητικά, ευρύχωρο, καλοεξοπλισμένο και σε κάποιες εκδόσεις του ευχάριστο οδηγικά, παρότι ένα όχημα πόλης. Σε κάθε περίπτωση, είναι ασφαλές και δίνει την αίσθηση οχήματος μεγαλύτερης κατηγορίας, κάτι που συμβαίνει με λίγα οχήματα. Αυτό οφείλεται στη χρήση της καινούργιας πλατφόρμας η οποία χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του. Χάρη σε αυτή, η νέα «γενιά» του μοντέλου έχει το ίδιο μήκος με πριν αλλά είναι ευρύτερο και πιο ευρύχωρο λόγω και της διαμόρφωσης του εσωτερικού. Επίσης, η νέα πλατφόρμα επέτρεψε στο Picanto να έχει καλύτερη οδική συμπεριφορά, καθώς επέτρεψε την καλύτερη ρύθμιση της ανάρτησης.

Με ευρεία (για την κατηγορία) γκάμα κινητήρων, τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, πολύ καλή αναλογία αξίας/τιμή και την επταετή εργοστασιακή εγγύηση, το Picanto συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα που το καθιστούν μια καλή επιλογή. Στα θετικά του, επισημαίνουμε, επίσης, την οδική συμπεριφορά του, τον νεανικό χαρακτήρα του και τη δυνατότητα εξατομίκευσης που δίνει η KIA στους υποψήφιους πελάτες της.

CAR AND DRIVER CHOICE: KIA PICANTO 1.2 MPI 84 PS

Είναι η πιο ολοκληρωμένη έκδοση του μοντέλου καθώς συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο οικονομία καυσίμου, επαρκείς επιδόσεις, επίπεδο εξοπλισμού και συμφέρουσα τιμή αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα στο caranddriver.gr