Το καινούργιο Skoda στην κατηγορία C θα είναι τελείως διαφορετικό από το μοντέλο που θα αντικαταστήσει, το συντηρητικό Rapid. Σύμφωνα με την τσέχικη εταιρεία θα είναι σαφώς πιο σύγχρονο και ανταγωνιστικό και θα αποτελεί το επόμενο βήμα στη σχεδιαστική φιλοσοφία και λογική. Όχι μόνο για τη συγκεκριμένη κατηγορίας αλλά συνολικά.

Φυσικά με το μοντέλο να αλλάζει τόσο ριζικά η Skoda δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να διατηρήσει στην επικαιρότητα το όνομα Rapid. Έτσι ανακοίνωσε επίσημα πως το καινούργιο της μοντέλο θα λέγεται Scala. Πρόκειται για λατινική λέξη που σημαίνει πολύ απλά σκάλα. H επιλογή του έχει πάντως και έναν συμβολισμό αναφορικά με την αναβάθμισή του σε σχέση με τον προκάτοχό του.


Το Scala θα είναι ταυτόχρονα και το πρώτο μοντέλο των Τσέχων στο πίσω μέρος του οποίου δεν θα υπάρχει το γνωστό λογότυπο της μάρκας αλλά ολογράφως και με κεφαλαία το όνομά της. Πρόκειται για τάση που ακολουθείται τελευταία, σε διάφορες παραλλαγές και εκδοχές, από αρκετούς κατασκευαστές.

Το Scala, μια teaser εικόνα του οποίου έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα, θα βασίζεται στο πλαίσιο MQB και οι κινητήρες του θα ξεκινούν από τα 1.000 cc και τους τρεις κυλίνδρους του αντίστοιχου TSI. Η βάση για τους diesel θα είναι και πάλι τα 1.600 cc.

Πηγή: caranddriver.gr