O ιταλός κατασκευαστής με τη δεδομένη αδυναμία στις Aston Martin αποκαλύπτει δύο ακόμα ενδιαφέρουσες παραλλαγές της Vanquish με τα διακριτικά Speedster και Shooting Brake οι οποίες ακολουθώντας το περιορισμένης παραγωγής σκεπτικό των Coupe και Volante με την υπογραφή του Zagato, θα κατασκευαστούν σε 28 και 99 αντίτυπα αντιστοίχως.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, η Speedster αποτελεί μια πιο σκληροπυρηνική προσέγγιση της Volante και το πλέον ιδιαίτερο στοιχείο είναι οι διακριτές αεροδυναμικές καμπύλες επιφάνειες πίσω από κάθε κάθισμα οι οποίες θυμίζουν την εμβληματική «double-bubble» οροφή του ιταλικού οίκου και κατασκευάζονται από ανθρακονήματα όπως άλλωστε και τα υπόλοιπα αεροδυναμικά και μη, πρόσθετα στοιχεία που έχει επιμεληθεί ο Ζagato.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2018 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη το περιορισμένο τιράζ της Speedster έχει προπωληθεί.

Η ακόμα πιο ασυνήθιστη τρίθυρη Shooting Brake έκδοση πέραν του προφανούς, δηλαδή του επιμηκυμένου και κατά ένα τρόπο πρακτικότερου αμαξώματος διαθέτει επίσης την double bubble οροφή ενώ η ιδιαίτερη σχεδίαση των γυάλινων επιφανειών υπόσχεται πρωτόγνωρη φωτεινότητα στο εσωτερικό το οποίο εγγυάται εξίσου την εκκεντρικότητα με φινίρισμα στις αποχρώσεις του χαλκού για τα χειριστήρια και το «Ζ» στις επενδύσεις. Την εικόνα συμπληρώνει ένα σετ αποσκευών ειδικά σχεδιασμένο για την έκδοση και για την χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ της Vanquish Shooting Brake του ιταλικού οίκου.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η παραγωγή της Shooting Brake έκδοσης θα ξεκινήσει από το 2018.

Αμφότερες αξιοποιούν τον κινητήρα της Vanquish S, δηλαδή τον ατμοσφαιρικό V12 των 6,0 λίτρων απόδοσης 580 ίππων σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.