Από τη Μ. Βρετανία και τον σχεδιατικό οίκο Grant Sinclair Design έρχεται το eTrike, ένα  ηλεκτρικό τρίκυκλο που φιλοδοξεί να προσφέρει μια εξαιρετικά αποδοτική αλλά και προσιτή λύση αστικής μετακίνησης.

Αν και ο φουτουριστικός σχεδιασμός του είναι από μόνος του αρκετός για να κεντρίσει το ενδιαφέρον όσων αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους κίνησης, η απλότητα των προδιαγραφών του είναι εκείνες που κάνουν στο τέλος της ημέρας τη διαφορά.

Το eTrike αποτελεί ένα τρίκυκλο, η καλύπτρα του οποίου εξασφαλίζει προστασία τόσο από τις καιρικές συνθήκες και την ατμοσφαιρική ρύπανση όσο και από μικροσυγκρούσεις.

Για την κίνησή του φροντίζει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 250Watt, ωστόσο, στιγμιαία η απόδοσή του μπορεί να εκτοξευθεί ακόμα και στα 1.000 Watt. Tη μετάδοσης της κίνηση στον πίσω τροχό αναλαμβάνει ένα κιβώτιο οκτώ ταχυτήτων που προέρχεται από ποδήλατο, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει φτάνει τα 50 χλμ./ώρα.

Τα 50 χιλιόμετρα αγγίζει και η αυτονομία που χαρίζουν στο eTrike οι μπαταρίες ιόντων λιθίου 20 Ah, μετά από μια πλήρη φόρτιση διάρκειας μίας ώρας, ωστόσο, μπορεί κανείς να διανύσει ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις συμβάλλοντας με τη δική του… ενέργεια μέσω των πεντάλ.

Σε ό,τι αφορά στις ανέσεις που απολαμβάνει ο οδηγός του μονοθέσιου eTrike, δεν εξαντλούνται στο σύστημα φίλτρανσης του εξωτερικού αέρα ή της βάσης στερέωσης smartphone, καθώς στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν τόσο η κάμερα οπισθοπορείας όσο και ο χώρος αποθήκευσης με δυνατότητα κλειδώματος.

Στη βασική έκδοση, το eTrike θα κοστίζει περίπου 4.500 ευρώ, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν δρομολογηθεί για τελευταίο τρίμηνο του έτους.