Αποκαλυπτήρια για την X-Class την νέα pickup πρόταση των Γερμανών η οποία υπόσχεται να ανεβάσει τον πήχη της πολυτέλειας στην κατηγορία με την συνδρομή τόσο της σχεδίασής της η οποία αν εξαιρέσει κανείς τα τμήματα που εξυπηρετούν τους σκοπούς της κατηγορίας δεν διαφέρει σε τίποτα από τις τυπικές Mercedes-Benz, όσο και με τις συνήθεις προδιαγραφές των Γερμανών στην επιλογή των υλικών αλλά και των συστήματα υποβοήθησης, άνεσης και ασφάλειας.

Με διαστάσεις 5,34 μ. μήκος, 1,92 μ. πλάτος και μεταξόνιο 3,15 μέτρων, η X-Class κρύβει κάτω από τις επιφάνειές της τη δοκιμασμένη αρχιτεκτονική του Nissan Navara, η οποία ωστόσο έχει προσαρμοστεί προκειμένου να ταιριάξει στο προφίλ των Γερμανών διαθέτοντας μια εξολοκλήρου ανασχεδιασμένη ανάρτηση.

Η απόστασή της από το έδαφος προσδιορίζεται σε 20,2 εκατοστά μέγεθος που της εξασφαλίζει γωνία προσέγγισης 20,4 μοιρών ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μέγιστο βάρος φόρτωσης ανέρχεται σε 1.042 κιλά.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η γνώριμη αισθητική και τεχνολογική προσέγγιση της Mercedes-Benz με κυρίαρχη μια οθόνη 5,4 ή 8,4 ιντσών για το σύστημα infotainment με Bluetooth, ενώ το εξοπλιστικό της παλμαρέ συμπληρώνεται από πλήρως ηλεκτρικά καθίσματα, τιμόνι με χειριστήρια αλλά και από την επιλογή δέρματος για τα εργονομικά καθίσματα.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες η X-Class θα είναι αρχικά διαθέσιμη με τρεις επιλογές, ξεκινώντας από την έκδοση X220d με diesel μοτέρ 163 ίππων, ενώ η ισχυρότερη X550 d θα αποδίδει 190 ίππους. Την γκάμα θα συμπληρώσει μια έκδοση βενζίνης ισχύος 165 ίππων. Όλοι οι κινητήρες θα προσφέρουν την επιλογή συνδυασμού τους με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο επτά σχέσεων, ενώ η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς χάρη στην παρουσία του συστήματος 4Matic το οποίο θα προσφέρει τη δυνατότητα κλειδώματος του πίσω διαφορικού.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα και η έκδοση X350 d η οποία θα πάρει θέση στην κορυφή της γκάμας προσφέροντας ισχύ 258 ίππων καθώς και ένα αναβαθμισμένο σύστημα τετρακίνησης.

Η X-Class θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τον προσεχή Δεκέμβριο.