Το 500 είναι από τα αγαπημένα μοντέλα των Ιταλών όταν πρόκειται για πρόκειται για τα γενέθλια του μοντέλου το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε στις 4 Ιουλίου 1957, τα οποία και η Fiat θα γιορτάσει με μια επετειακή έκδοση με άρωμα από το παρελθόν και το αρχέτυπο 500.
Εξ ου και η επετειακή έκδοση Anniversario του 500 θα διατεθεί στις ρετρό αποχρώσεις Sicilia Orange και Riviera Green οι οποίες παραπέμπουν στην πρώτη εποχή του 60χρονου 500 και συνδυάζονται με αντίστοιχου ύφους ζάντες και τα διακριτικά Anniversario στην θύρα αποσκευών.
Αντίστοιχη ρετρό εικόνα επικρατεί και στο εσωτερικό όπου εκτός από τις παλ αποχρώσεις στο ταμπλό, το 500 διαθέτει εξίσου νοσταλγικές ριγέ επενδύσεις για τα καθίσματα. Τις πινελιές του παρελθόντος συμπληρώνουν τα συνήθη σύγχρονα εξοπλιστικά στοιχεία του 500 μεταξύ των οποίων η οθόνη επτά ιντσών για το infotainment με λογισμικά Apple CarPlay και Android Auto και σύστημα πλοήγησης με χάρτες της TomTom και ο αντίστοιχου μεγέθους ψηφιακός πίνακας οργάνων.


Η επετειακή έκδοση του 500 θα είναι διαθέσιμη με όλους τους γνωστούς κινητήρες της γκάμας του μοντέλου προσφέροντας ισχύ από 69 έως 105 ίππους και σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις θα είναι διαθέσιμο απο τις αρχές Ιουλίου.