Για την κατάκτηση της περίφημης «Πράσινης Κόλασης» μιλούν οι Αμερικάνοι μετά την επίδοση που σημείωσε στην πίστα του Nurburgring η ειδικών προδιαγραφών Chevrolet Camaro ZL1 1LE.

Το αμερικανικό muscle car ολοκλήρωσε τη διαδρομή των 20,8 χιλιομέτρων σε επτά λεπτά, δεκαέξι δευτερόλεπτα και τέσσερα χιλιοστά του δευτερολέπτου, επίδοση που το καθιστά αντάξιο ισχυρότερων και σαφώς πιο εξεζητημένων τεχνολογικά κατασκευών.

Μάλιστα, ο χρόνος που σημείωσε η συγκεκριμένη Camaro είναι κατά 13,56 δευτερόλεπτα καλύτερη από εκείνη της συμβατικής εκδοχής του αυτοκινήτου.

Και αυτό γιατί η Camaro ZL1 1LE έχει δεχθεί μια σειρά αναβαθμίσεων που δεν σταματούν στην προσθήκη της ανθρακονημάτινης αεροδυναμικής πτέρυγας στο πίσω τμήμα του αμαξώματος και στην τοποθέτηση των Eagle F1 Supercar ελαστικών της Goodyear, αλλά επεκτείνονται και στις προδιαγραφές του πλαισίου.

Ο λόγος για την πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτηση του αυτοκινήτου, που στην προκειμένη περίπτωση χαρίζει ένα σημαντικό πλεονέκτημα το οποίο με τη σειρά του αποτυπώνεται στα 13,56 δευτερόλεπτα της διαφοράς από την «πολιτική» και εξίσου ισχυρή Camaro ZL1 των 650 ίππων.