Λίγες ημέρες πριν την επίσημη αποκάλυψη του η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την προσεχή εβδομάδα, η Skoda δίνει στη δημοσιότητα μια σειρά εικόνων του SUV μοντέλου που θα πάρει την θέση του Yeti στην γκάμα, διεκδικώντας, με την συνδρομή των νέων του χαρακτηριστικών, μερίδιο από την ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των compact crossover.

Μια προσεκτική παρατήρηση σε όσα στοιχεία έχουν δημοσιοποιήσει μέχρι στιγμής οι Τσέχοι για το νέο τους SUV, δείχνει ότι η Skoda δεν περιορίστηκε στο να διαμορφώσει απλώς μια μικρογραφία του πρόσφατου Kodiaq.


Τουλάχιστον αυτό προκύπτει με μια ματιά στην αισθητική των φωτιστικών σωμάτων αλλά και από το γεγονός της ιδιαίτερης προσοχής στο εσωτερικό του, με κυρίαρχο στοιχείο ένα πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος αποτελεί πρωτιά για την Skoda.
Παράλληλα με τον πρώτο πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων της Skoda, η προσπάθεια για upmarket χαρακτηριστικά στο Karoq γίνεται αντιληπτή και από τις διαθέσιμες επιλογές όπως π.χ. η δυνατότητα 10 διαφορετικών επιλογών ατμοσφαιρικού φωτισμού.

Όπως και να έχει με τα επιμέρους στοιχεία, γεγονός είναι ότι το Karoq θα διατεθεί με μια σειρά επιλογών από το πλούσιο οπλοστάσιο του VW Group προσφέροντας μια ευρεία γκάμα εναλλακτικών. Έτσι, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η διαθέσή του τόσο σε τετρακίνητες όσο και σε δικίνητες εκδόσεις ενώ στις προαιρετικές επιλογές του θα συμπεριληφθεί και το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.


Η γκάμα κινητήρων αναμένεται να περιλαμβάνει δύο επιλογές βενζίνης και τρεις diesel με δεδομένη την παρουσία του νέου κινητήρα του γερμανικού ομίλου, χωρητικότητας 1,5 λίτρου και την ονομασία TSI Evo.

Επίσης, σύμφωνα με τα συνήθη πρότυπα της Skoda, το Karoq θα φροντίσει να προσφέρει μέγιστη πρακτικότητα με τον χώρο αποσκευών να ξεκινά από τα 521 λίτρα και να φτάνει τα 1.630 λίτρα, δίνοντας παράλληλα την επιλογή αφαίρεσης της πίσω σειράς καθισμάτων με την οποία η χωρητικότητα εκτοξεύεται στα 1.810 λίτρα, ένα μέγεθος ρεκόρ αν λάβει κανείς υπόψη ότι οι διαστάσεις του νέου SUV συνοψίζονται σε  4,382μ. μήκος, 1,841 μ. πλάτος and 1,605 μ. ύψος.