Την ευκαιρία απόκτησης ενός μονοθεσίου της Formula 1, πίσω από το τιμόνι του οποίου έχει βρεθεί τόσο ο M. Schumacher όσο και ο N. Piquet θα έχουν οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά και όσοι θελήσουν να επενδύσουν στην υπεραξία που προσδίδει το πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ σε ένα ούτως ή άλλως μοναδικό τετράτροχο.



Πρόκειται για την Βenetton B191 του 1991 με την οποία ο N. Piquet κατέκτησε το Grand Prix Καναδά της ίδιας χρονιάς, πριν περάσει στο τέλος της ίδιας της σεζόν στα χέρια του τότε πρωτοεμφανιζόμενου M. Schumacher.

Στο τέλος της επόμενης σεζόν, το μονοθέσιο της Benetton παροπλίστηκε καταλήγοντας σε μουσείο, ενώ μόλις το 2016 ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του που το καθιστά, σχεδόν 25 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, και πάλι ετοιμοπόλεμο.

Η δημοπρασία της B191 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ ιστορικών αυτοκινήτων που θα φιλοξενήσει η πίστα του Spa-Francorchamps το τριήμερο 19-21 Μαΐου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να τοποθετούν την αξία του μονοθεσίου μεταξύ 750.000 και 950.000 ευρώ.

Ας σημειωθεί πως έναν χρόνο νωρίτερα, το αντίστοιχων προδιαγραφών μονοθέσιο της Benetton με το οποίο ο M. Schumacher ανέβηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο των νικητών, άλλαξε χέρια σε δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στο Πριγκιπάτο του Μονακό έναντι 1.058.000 ευρώ.