Το “hot-hatch” των Ιαπώνων κατάφερε να αποσπάσει -για ακόμα μια φορά- τον τίτλο του ταχύτερου εμπροσθοκίνητου αυτοκινήτου στην Πράσινη Κόλαση, καταγράφοντας νέο ρεκόρ για την κατηγορία, με χρόνο 7 λεπτών και 43,8 δευτερολέπτων.

Με τον παραπάνω χρόνο η ισχυρότερη έκδοση της δέκατης γενιάς του δημοφιλούς μοντέλου της Honda κατάφερε να «επικρατήσει» έναντι του VW Golf GTI Clubsport S το οποίο από το 2016, κρατούσε τα σκήπτρα του ταχύτερου αυτοκινήτου του “Ring” με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, έχοντας ολοκληρώσει τη διαδρομή των 21 χλμ. σε 7 λεπτά και 47,19 δευτερόλεπτα.

Όπως και να έχει με το παρελθόν, το Honda Civic Type R που πέτυχε το ρεκόρ, διέθετε επιπλέον της, κλωβό ασφαλείας ο οποίος όμως όπως επισημαίνει η ιαπωνική φίρμα δεν επέφερε αλλαγές στην ακαμψία του πλαισίου ενώ προκειμένου να μην αυξηθεί το βάρος εξαιτίας αυτής της αλλαγής, οι μηχανικοί της Honda αφαίρεσαν τα πίσω καθίσματα και το σύστημα infotainment.

Κατά τα άλλο το Honda Civic Type R παρέμεινε πιστό στις προδιαγραφές της έκδοσης παραγωγής η οποία θα κατασκευάζεται από το καλοκαίρι σε βρετανικό έδαφος και η οποία εξοπλίζεται με δίλιτρο turbo κινητήρα 320 ίππων σε συνδυασμό με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων.

Για την ιστορία επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ καταγράφηκε στις 3 Απριλίου 2017, αλλά και ότι το ιαπωνικό hatchback ήταν εκείνο που είχε τον τίτλο πριν την εμφάνιση του VW Golf GTI Clubsport S.