Μπορεί η Chevrolet να έχει εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή ήπειρο και τις δραστηριότητές της σε αυτήν, ωστόσο, δεν ισχύει και για την κινεζική αγορά στην οποία διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο.

Μόνο τυχαία, λοιπόν, δεν είναι η επιλογή της αμερικανικής φίρμας να αποκαλύψει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο το οποίο «φλερτάρει» με τη δημοφιλή πλέον κατηγορία των crossover.

Το FNR-X Concept ξεχωρίζει για τον σχεδιασμό του, ωστόσο, εξίσου πρωτοποριακές είναι και τεχνικές προδιαγραφές του.

Για του λόγου το αληθές, το plug-in υβριδικό σύνολο θα προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο προγράμματα λειτουργίας (Versatility και Sport), την ίδια στιγμή που η ενεργητική ανάρτηση προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά απόσβεσης και την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος στις συνθήκες κίνησης.

Ανάλογο είναι και το παράδειγμα των αεροδυναμικών βοηθημάτων, η θέση των οποίων μεταβάλλεται είτε για να μειωθούν οι αεροδυναμικές αντιστάσεις και συνεπώς η κατανάλωση καυσίμου είτε για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη σταθερότητα του πλαισίου σε απαιτητικότερες συνθήκες.

Στοιχεία από το μέλλον μπορεί να συναντήσει κανείς και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπως και στον εξοπλισμό όπου δεσπόζει το σύστημα αυτόνομης κίνησης ADAS.