Η ακαταμάχητη γοητεία του κλασσικού συναντά τις σύγχρονες ανέσεις που μπορεί να προσφέρει η τεχνολογία του σήμερα, διαμορφώνοντας μια πρόταση στην οποία πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Το Mini Remastered που υπογράφει η David Brown Automotive αποτελεί ένα πραγματικό έργο τέχνης, συνδυάζοντας τις αξίες του κλασσικού Mini με τις απαραίτητες αναβαθμίσεις τόσο στον τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και στις τεχνικές προδιαγραφές ενός αυτοκινήτου που έχει γράψει τη δική του χρυσή σελίδα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με απόλυτο σεβασμό στον χαρακτήρα του αυθεντικού Mini, ο βρετανικός οίκος ανασχεδίασε τα πίσω φωτιστικά σώματα, την κεντρική εισαγωγή αέρα καθώς και τους καθρέπτες, φροντίζοντας παράλληλα ο θάλαμος επιβατών να αποκτήσει τον εξοπλισμό αλλά και την ποιότητα που του αξίζει.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με την έγχρωμη οθόνη αφής των επτά ιντσών και τις εκτεταμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο, όπως απαρατήρητες δεν περνούν και οι δερμάτινες επενδύσεις σε ταμπλό και καθίσματα.

Νέοι είναι και οι διακόπτες που φιλοξενεί το cockpit του Mini Remastered, οι αεραγωγοί και η κεντρική κονσόλα που μεταξύ άλλων φιλοξενεί τον διακόπτη της μίζας και μια ποτηροθήκη. Κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του αυτοκινήτου, πάντως, εξακολουθεί να βρίσκεται ο κινητήρας των 1.275 κ.εκ., η απόδοση του οποίου ωστόσο έχει αυξηθεί κατά 50%.

Τον ίδιο δρόμο έχει ακολουθήσει το σύστημα πέδησης και η ανάρτηση, ενώ πλήρως ανακατασκευασμένο είναι το μηχανικό κιβώτιο των τεσσάρων σχέσεων.

Το Mini Remastered της David Brown Automotive τιμολογείται στα 58.000 ευρώ, προσφέροντας στον υποψήφιο αγοραστή του τις απαραίτητες, για μια επί της ουσίας χειροποίητη κατασκευή, δυνατότητες παραμετροποίησης.