Χαράς ευαγγέλια για τους γρήγορους οδηγούς της Mercedes E-Class. Η γνωστή σε όλους μας για τα κατορθώματά της, Brabus, αναλαμβάνει πια και το νέο μεγάλο sedan με σήμα το αστέρι, με σκοπό να το μετατρέψει σε ένα «όπλο» για λίγους και εκλεκτούς.

Πρώτο και σημαντικότερο, η χαμηλότερη κατά 30 ολόκληρα χιλιοστά ανάρτηση που αναλαμβάνει να διαχειριστεί την υπέρογκη δύναμη του «θηρίου». Κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την οπτική επαφή με την Mercedes E-Class.

Εννοείται πως όπου υπάρχει φωτιά υπάρχει και καπνός (παραποιώντας το ρητό), έτσι οι αεροδυναμικές επεμβάσεις ήταν κάτι περισσότερο απαραίτητες. Αυτές μαζί με τους τεράστιους τροχούς (έως 21’’) ολοκληρώνουν την αισθητική μεταμόρφωση.

Γιατί σε ότι αφορά στην ουσιαστική, αναλαμβάνει ο V6 3λιτρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας (της 350d) με ισχύ πλέον στην περίπτωσή μας, τους 305 ίππους, αλλά το κυριότερο για τέτοιες κατασκευές και τα 72,5 kgm ροπής.

Σημειώστε παρακαλώ όσοι είστε λάτρεις των αριθμών, πως το κλασικό 0-100 km/h έρχεται σε μόλις 5,7 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, όπως αναμενόταν δηλαδή από τη σχετική νομοθεσία.

Πηγή: newsauto.gr