Σε βαρύ πένθος έχει βυθιστεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, καθώς “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, ο Βρετανός “θρύλος” της Fomrula 1, Στέρλινγκ Μος.

Ένας από τους καλύτερους οδηγούς που οδήγησαν ποτέ μονοθέσιο της Formula 1, απεβίωσε σήμερα προκαλώντας θλίψη στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο λόγος γίνεται για τον Στέρλινγκ Μος, ο οποίος μετά από μακροχρόνια μάχη με βαριά ασθένεια, πέθανε σήμερα (12/4) σε ηλικία 90 ετών.

Ο Μος, γεννημένος στις 17/9/1929, θεωρείται από τους “θρύλους” της Formula 1, ενώ έχει μείνει στην ιστορία ως ο καλύτερος οδηγός που δεν στέφθηκε ποτέ παγκόσμιος πρωταθλητής. Στην καριέρα του, που είχε διάρκεια 6 ετών, ταυτίστηκε κυρίως με την ομάδα της Μερσεντές, ενώ οδήγησε ακόμα για την Λότους και την Μαζεράτι.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του έχει απονείμει μετάλλιο για την αφοσίωσή του στο άθλημα και το 1990 εισήχθη στο Hall of Fame, ενώ το 2000 στέφθηκε Ιππότης, από τον Πρίγκηπα Κάρολο, ως ο άνθρωπος που έβαλε τη Βρετανία στον χάρτη των μηχανοκίνητων σπορ.