Μια ιδιαίτερη φιλοσοφία έχει υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια η BMW. Σύμφωνα με αυτήν οι οθόνες πληροφοριών και ελέγχου όλων των μοντέλων είναι προσανατολισμένες στον οδηγό. Στη φιλοσοφία αυτή είναι βασισμένη και η επόμενη γενιά της πλήρως ψηφιακής οθόνης στο BMW iNEXT η οποία αποτελεί την τεχνολογική «ναυαρχίδα» των πολυτελών οχημάτων της εταιρείας και η οποία θα αρχίσει να παράγεται από το 2021.

Στο νέο σύστημα Curved Display του BMW iNEXT, οι περιοχές απεικόνισης πληροφοριών και ελέγχου μέσω αφής συγχωνεύονται σε μία οθόνη που είναι στραμμένη στον οδηγό. Αυτή η ενιαία επιφάνεια βελτιστοποιεί την απεικόνιση πληροφοριών και διευκολύνει τις λειτουργίες αφής.

Όλες αυτές οι αλλαγές εξασφαλίζουν ότι ο οδηγός έχει πάντα τις κατάλληλες πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή. Το επόμενο βήμα εξέλιξης έρχεται με τη μορφή του Curved Display με μια καμπύλη στην επιφάνεια που προσανατολίζεται στον οδηγό και η οποία εντάσσεται άριστα στη συνολική σχεδίαση. Το σύστημα είναι τοποθετημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην είναι ορατή η σύνδεσή του με το ταμπλό, κάτι που, οπτικά, αφαιρεί βάρος.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Curved Display παραμένει ορατό και προσβάσιμο και στον συνοδηγό.