Οι φήμες ότι ο γάμος του Νικόλαου και της Τατιάνας Μπλάτνικ περνούσε κρίση επιβεβαιώθηκαν με την είδηση του χωρισμού τους. Αν και οι δυο τους κυκλοφορούσαν μαζί σαν κανονικό ζευγάρι, είχαν χωρίσει εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα, όπως αποδείχτηκε. Μάλιστα, οι δυο τους έχουν τραβήξει διαφορετικούς δρόμους στη ζωή τους εδώ και αρκετό καιρό. Οι πληροφορίες θέλουν το ζευγάρι να βρίσκεται σε διάσταση εδώ και ενάμιση χρόνο, παρ’ όλα αυτά κρατούσαν κρυφή τη ζωή τους, χωρίς να δίνει κάποιος από τους δύο το παραμικρό δικαίωμα για σχόλια.

Μετά το χωρισμό, ο Νικόλαος συνεχίζει να μένει στο σπίτι όπου έμεναν μαζί στο Καστρί, ενώ η Τατιάνα εδώ και κάποιους μήνες έχει μετακομίσει σε διαμέρισμα στο Κολωνάκι. Οι δυο τους έχουν προχωρήσει τη ζωή τους, όπως αναφέρεται, κι έχουν κάνει σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Ο Νικόλαος φέρεται να συνδέεται με μια γυναίκα που γνώρισε από κοινούς γνωστούς και η Τατιάνα Μπλάτνικ φέρεται να είχε δεσμό με επιχειρηματία που είναι αναγνωρίσιμο πρόσωπο σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά αυτή η σχέση δεν προχώρησε.

Την ίδια ώρα, είχαν ξεγελάσει τους πάντες και κυκλοφορούσαν σαν κανονικό ζευγάρι, μάλιστα στην τελευταία εμφάνισή τους στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο Ουίνδσορ έφτασαν αγκαζέ. Ο λόγος που περίμεναν ενάμιση χρόνο προκειμένου να ανακοινώσουν το χωρισμό τους ήταν η ασθένεια και στη συνέχεια ο θάνατος του Κωνσταντίνου και το πένθος που ακολούθησε για την πρώην βασιλική οικογένεια. Όλο αυτό το διάστημα, η Τατιάνα Μπλάτνικ βρισκόταν στο πλευρό του Νικόλαου και του συμπαραστάθηκε. Οι σχέσεις τους, άλλωστε, είναι άψογες.

Την απόφαση να χωρίσουν την πήραν από κοινού, όταν διαπίστωσαν ότι η σχέση τους έχει φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου και κυρίως από τις προσπάθειες να αποκτήσουν παιδί. Αυτό, λένε κάποιοι, ήταν και το μοναδικό αγκάθι στη σχέση τους. Πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν το πρώην ζευγάρι να είχε συζητήσει ακόμη και το ενδεχόμενο της υιοθεσίας, στο οποίο, όμως, δεν συμφώνησαν και οι δύο πλευρές.

Τι προβλέπει το πρωτόκολλο

Ο χωρισμός, όπως ήταν φυσικό, απασχόλησε και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τις τελευταίες μέρες ασχολούνται κυρίως με το αν η Τατιάνα Μπλάτνικ θα κρατήσει ή όχι τον τίτλο της. Αν και η ίδια δεν νιώθει, ούτε συμπεριφέρεται ως πριγκίπισσα, υπάρχουν κανόνες και πρωτόκολλα αναφορικά με το τι προβλέπεται σε μια αντίστοιχη περίπτωση. Όπως αναφέρει το «People», η μοίρα των βασιλικών τίτλων που κληρονομήθηκαν μέσω του γάμου ποικίλλει μετά το διαζύγιο, ανάλογα με τον εκάστοτε βασιλικό οίκο.

Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει σύγχρονο προηγούμενο για το τι θα γίνει με τον τίτλο της Τατιάνας, αφού κανένα από τα αδέρφια του Νικόλαου δεν έχει χωρίσει, δεν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθήσουν. Ωστόσο, φαίνεται ότι η οικογένεια δεν έχει σκοπό να της αφαιρέσει τον τίτλο, τον οποίο δεν χρησιμοποιεί, ούτως ή άλλως. Όλα αυτά τα χρόνια που υπήρξε σύζυγος του Νικόλαου, είναι ελάχιστες οι φορές που η Τατιάνα Μπλάτνικ έχει φορέσει τιάρα κι έχει εμφανιστεί ως πριγκίπισσα. «Δεν νιώθω πριγκίπισσα. Δεν νιώθω ότι παντρεύτηκα πρίγκιπα, με τίτλο. Στην πραγματικότητα, ναι, είναι ο πρίγκιπάς μου, αλλά τίποτε περισσότερο» έχει δηλώσει στο παρελθόν.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime