Κι όμως το σενάριο να κρίνεται ο τίτλος στο "Κλεάνθης Βικελίδης" παίρνει σάρκα και οστά. Άρης και ΠΑΟΚ θα "μονομαχήσουν" για δυο διαφορετικούς λόγους. Οι μεν για το γόητρο και για να "κόψουν" τα φτερά στον "αιώνιο" αντίπαλο και συμπολίτη τους, και οι δε για να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδος. Η Θεσσαλονίκη "βράζει" και όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος αδημονεί να μάθει ποιος θα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης το βράδυ της Κυριακής (19/05).

 Το φινάλε της Super League μοιάζει συναρπαστικό μιας και όλα κρίνονται την τελευταία αγωνιστική. Τέτοιος επίλογος ούτε... βγαλμένος από παραμύθι! Κάπου εκεί η ΑΕΚ που θέλει να κάνει το καθήκον της κόντρα στη Λαμία, περιμένει πως και πως στραβοπάτημα του "δικέφαλου του βορρά"!

Η Θεσσαλονίκη κινείται σε ρυθμούς... ντέρμπι και η "δίψα" τον οπαδών των ΠΑΟΚ να δουν την ομάδα τους ξανά πρωταθλήτρια μετά τη σεζόν 2018/19 τους οδήγησε να κάνουν τη νύχτα... μέρα στην Καμάρα όπου άναψαν αρκετά καπνογόνα φωνάζοντας συνθήματα για την ομάδα τους. Μάλιστα, θα κάνουν και πορεία μέχρι το Makedonia Palace όπου έχει καταλύσει η "ασπρόμαυρη" αποστολή για να δώσουν το... σύνθημα! 


Ο Άρης θα "μασήσει" σίδερα, ο ΠΑΟΚ πάει υποψιασμένος στο "Κλεάνθης Βικελίδης"

Η αποψινή "μάχη" του Άρη με τον ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από ντέρμπι αποδείξεων και γοήτρου όπως συνήθως. Αυτή τη φορά κρίνεται ένας τίτλος και όλοι στη Θεσσαλονίκη ζουν και... αναπνέουν. Κάποιοι για να στερήσει η ομάδα τους το πρωτάθλημα στον συμπολίτη τους και κάποιοι άλλοι για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα στην έδρα του "αιώνιου" αντιπάλου τους.

Ο Άρης ξέρει ότι πρέπει να "παλέψει" με νύχια και με δόντια στον αγωνιστικό χώρο κόντρα σ' έναν ΠΑΟΚ που θα πάει υποψιασμένος στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και γνωρίζει την "δίψα" που θα έχουν οι γηπεδούχοι αλλά και οι χιλιάδες φίλαθλοι στις εξέδρες. Οι "ασπρόμαυροι" δεν έχουν την πολυτέλεια να πάνε για δυο αλλά μόνο για ένα αποτέλεσμα που είναι η νίκη καθώς με ισοπαλία ή ήττα και νίκη της ΑΕΚ από τη Λαμία θα χάσουν για έναν βαθμό την κούπα.

Οι παίκτες των δυο ομάδων γνωρίζονται αρκετά μεταξύ τους μόνο που αυτό το ντέρμπι δεν θα έχει καμία σχέση με κανένα άλλο και αυτό γιατί διακυβεύεται ένα πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, το τέταρτο συνολικά στην ιστορία του και το πρώτο μετά τη σεζόν 2018-19. Μάλιστα, τότε ο "δικέφαλος του βορρά" το είχε κατακτήσει αήττητος με ρεκόρ 26 νίκες, 4 ισοπαλίες και 0 ήττες. Τη φετινή σεζόν βέβαια κάτι το οποίο ξεχωρίζει είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει κερδίσει σε κανένα ντέρμπι τον Άρη. Ούτε στην Τούμπα ούτε στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1c0z8visew9)

Μετωπική Μάντζιου - Λουτσέσκου

Ο Άκης Μάντζιος γνωρίζει τα ατού του Ραζβάν Λουτσέσκου και... αντίστορφα. Δεν είναι η πρώτη φορά που "κονταροχτυπιούνται". Ο Μάντζιος γνωρίζει το πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ντέρμπι στην Ελλάδα και πως τα βιώνει ο κόσμος το ίδιο όμως συμβαίνει και με τον Ρουμάνο τεχνικό που πλέον ξέρει για τα... καλά την ελληνική πραγματικότητα.

Φέτος, ο Έλληνας προπονητής έχει νικήσει τον Λουτσέσκου κατά... κράτος αφού ο ΠΑΟΚ δεν έχει νικήσει ούτε μια φορά και μάλιστα καλείται να το κάνει για πρώτη φορά στην έδρα του αντιπάλου του που κυριολεκτικά θα "φλέγεται". Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα, ΠΑΟΚ και Άρης είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 0-0 και η συνέχεια βάφεται "κίτρινη". Ο Άρης νίκησε με 2-1 τον ΠΑΟκ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" και στο πρώτο παιχνίδι των playoffs στην Τούμπα, ο Άρης είχε φύγει με το διπλό επικρατώντας 0-1.

"Δίψα" υπάρχει και στα δυο στρατόπεδα. Ο Άρης πάει στο ντέρμπι "ετοιμοπόλεμος" χωρίς καμία απουσία, ενώ ο ΠΑΟΚ μετρά μόνο αυτή του τιμωρημένου Κωνσταντίνου Κουλιεράκη. Αποστολές δεν ανακοινώθηκαν δείχνοντας οι δυο προπονητές πως θέλουν να κρατήσουν "κρυφά" τα χαρτιά τους λίγο πριν τη μεγάλη μεταξύ τους "μάχη".