Η σεζόν στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα φτάνει στο φινάλε της, κάτι που σημαίνει ότι το Euro 2024 είναι όλο και πιο κοντά. Κάτι τέτοιο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έγιναν γνωστές και οι πρώτες αποστολές για τα γήπεδα της Γερμανίας με τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν να ανακοινώνει την αποστολή της "οικοδέσποινας". Ακόμη, και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έκανε γνωστή την αποστολή της Γαλλίας που είναι εκ των μεγάλων φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Την προεπιλογή της γνωστοποίησε και η έτερη αντίπαλός μας στα προκριματικά, Ολλανδία.

Γερμανία: Χωρίς Χούμελς, Ρόις, Γκνάμπρι, Γκορέτσκα - Κανονικά οι Νόιερ, Κρόος και Μίλερ από τις "παλιοσειρές"

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είχε γνωστοποιήσει εδώ και καιρό ότι ήθελε να φέρει νέο αέρα στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, χωρίς βέβαια να αποκοπεί εξ' ολοκλήρου από τις "παλιοσειρές". Η ιδιαίτερη συνθήκη του "εντός έδρας" Euro προσφέρεται ως ο ιδανικός "τελευταίος χορός" για παίκτες όπως ο Νόιερ, ο Μίλερ και ο Κρόος. Γι' αυτό και άπαντες είναι στην αποστολή. Παρ' όλα αυτά έκπληξη προκάλεσε η μη επιλογή του Χούμελς ο οποίος είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα που έμειναν εκτός, μαζί με τους Γκορέτσκα, Γκνάμπρι, Ρόις, Μπραντ, Αντεγέμι και Βέρνερ.

Η αποστολή της Γερμανίας:

  • Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν), Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα), Όλιβερ Μπάουμαν (Χόφενχαϊμ), Αλεξάντερ Νίμπελ (Στουτγκάρδη).
  • Αμυντικοί: Μίττελστατ (Στουτγκάρδη)Αντόν (Στουτγκάρδη), Ράουμ (Λειψία), Ρίντιγκερ (Ρεάλ), Σλότερμπεκ (Ντόρτμουντ), Τα (Λεβερκούζεν), Χένρικς (Λειψία), Κοχ (Άιντραχτ), Κίμιχ (Μπάγερν).
  • Μέσοι: Σανέ (Μπάγερν), Μουσιάλα (Μπάγερν), Άντριχ (Λεβερκούζεν), Κρόος (Ρεάλ), Γκιντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Γκρος (Μπράιτον), Βιρτς (Λεβερκούζεν), Πάβλοβιτς (Μπάγερν), Φιούριχ (Στουτγκάρδη).
  • Επιθετικοί: Ουντάβ (Στουτγκάρδη), Φίλκρουγκ (Βέρντερ), Χάβερτς (Άρσεναλ), Μίλερ (Μπάγερν), Μπάιερ (Χόφενχαϊμ).

Γαλλία: Μέσα όλοι όσοι είναι υγιείς, επέστρεψε ο Καντέ στην παρέα του Εμπαπέ

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ είχε μεγάλη δεξαμενή από την οποία μπορούσε να επιλέξει την αποστολή της ομάδας του για το Euro 2024. Παρ' όλα αυτά υπάρχουν απουσίες λόγω τραυματισμών, όπως εκείνες των Λούκας Ερναντέζ και Κιμπεμπέ στην άμυνα καθώς από την αποστολή απουσιάζει αριστεροπόδαρος στόπερ. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν απουσίες μεγάλων ονομάτων. Παίκτες όπως οι Ενκουνκού και Ντιαμπί απλώς δεν χώρεσαν με τον παίκτη της Τσέλσι βέβαια να πληρώνει το γεγονός ότι ταλαιπωρήθηκε αρκετά τη φετινή σεζόν.

Η αποστολή της Γαλλίας:

  • Τερματοφύλακες: Αρεολά (Γουέστ Χαμ), Μενιάν (Μίλαν), Σαμπά (Λανς)
  • Αμυντικοί: Κλος (Μαρσέιγ), Τ. Ερναντές (Μίλαν), Κονατέ (Λίβερπουλ), Κουντέ (Μπαρτσελόνα), Φ. Μεντί (Ρεάλ), Παβάρ (Ίντερ), Σαλιμπά (Άρσεναλ), Ουπαμεκανό (Μπάγερν)
  • Μέσοι: Καμαβινγκά (Ρεάλ), Φοφανά (Μονακό), Γκριεζμάν (Ατλέτικο), Καντέ (Αλ-Ιτιχάντ), Ραμπιό (Γιουβέντους), Τσουαμενί (Ρεάλ), Ζαΐρ-Εμερί (Παρί)
  • Επιθετικοί: Μπαρκολά (Παρί), Κομάν (Μπάγερν), Ντεμπελέ (Παρί), Ζιρού (Μίλαν), Κολό Μουανί (Παρί), Εμπαπέ (Παρί), Τουράμ (Ίντερ)

Ολλανδία: Με ατσάλινη άμυνα, νιάτα και εμπειρία η προεπιλογή του Κούμαν

Ο Ρόναλντ Κούμαν δυστυχώς δεν εμπνέει την ίδια αίγλη σαν προπονητής εν αντιθέση με ότι έκανε ως παίκτης. Παρ' όλα αυτά θα είναι εκείνος που θα οδηγήσει τους "Οράνιε" στο Euro 2024. Η παρουσία του Φαν Ντάικ δεσπόζει στην άμυνα παρέα με τα... μηχανάκια της Bundesliga ενώ παρών στην προεπιλογή είναι τόσο ο Τζορτζίνιο Βαϊνάλντουμ αλλά και ο Μάρτεν Ντε Ρουν που τραυματίστηκε με την Αταλάντα. Εκτός έμειναν ο τραυματίας Βίφερ, όπως και οι Λανγκ, Τίμπερ, Στενγκς αλλά και ο φορμαρισμένος με την Μπολόνια, Ζέρκζι. Από τους 30 παίκτες, ο Κούμαν θα πρέπει να οριστικοποιήσει την αποστολή (μάξιμουμ 26 παίκτες) μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Η προεπιλογή της Ολλανδίας

  • Τερματοφύλακες: Μπάιλοου (Φέγενορντ), Φλέκεν (Μπρέντφορντ), Όλι (Σπάρτα Ρότερνταμ), Φερμπρούχεν (Μπράιτον)
  • Αμυντικοί: Ακέ (Μάντσεστερ Σίτι), Μπλιντ (Τζιρόνα), φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντούμφρις (Ίντερ), Φριμπόνγκ (Λεβερκούζεν), Χεετρούιντα (Φέγενορντ), ντε Λιχτ (Μπάγερν), Μάατσεν (Ντόρτμουντ), φαν ντε Φεν (Τότεναμ), ντε Φράι (Ίντερ)
  • Μέσοι: Χράφενμπερχ (Λίβερπουλ), ντε Γιονγκ (Μπαρτσελόνα), Κούπμεϊνερς (Αταλάντα), ντε Ρον (Αταλάντα), Σούτεν (Αϊντχόφεν), Ρέιντερς (Μίλαν), Τίμπερ (Φέγενορντ), Φέερμαν (Αϊντχόφεν), Βαϊνάλντουμ (Αλ-Ετιφάκ)
  • Επιθετικοί: Μπέρχβαϊν (Άγιαξ), Μπρόμπεϊ (Άγιαξ), Ντεπάι (Ατλέτικο), Χάκπο (Λίβερπουλ), Μάλεν (Ντόρτμουντ), Σίμονς (Λειψία), Βέγκχορστ (Χόφενχαϊμ)