Οι Ντάλας Μάβερικς δυσκολεύτηκαν απέναντι στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ αλλά στο τέλος πήραν τη νίκη με 105-101 η οποία τους δίνει προβάδισμα με 2-1 στην ημιτελική σειρά των Playoffs της Δύσης στο NBA. Ο Πι Τζέι Γουάσινγκτον (27 πόντοι, 6 ριμπάουντ) ήταν ο "άσσος στο μανίκι" του Κιντ στο πρώτο ημίχρονο όμως αυτοί που καθάρισαν το παιχνίδι ήταν οι... γνωστοί δύο.

Ο Κάιρι Ίρβινγκ (22 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ) πήρε φωτιά στην τελευταία περίοδο με τον Λούκα Ντόντσιτς (22 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ) να είναι επίσης καθοριστικός με μεγάλες άμυνες στο φινάλε, ακόμη και απέναντι στον μοναχικό Σάι Τζίλτζιους-Αλεξάντερ (31 πόντοι, 10/23 εντός πεδιάς, 2/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ).

Οι άμυνες του Ντόντσιτς και ο απίθανος Ίρβινγκ χάρισαν τη νίκη στους Μάβερικς

Το Ντάλας ξεκίνησε πολύ πιο δυνατά την αναμέτρηση όμως από τη στιγμή που ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ βρήκε ρυθμό, η Οκλαχόμα επέστρεψε. Στο δεύτερο δωδεκάλεπτο οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν διαρκώς στο προβάδισμα με τους γηπεδούχους να έχουν έναν απίθανο Γουάσινγκτον στο πλέι του Ντόντσιτς ενώ οι φιλοξενούμενοι είδαν τον Αϊζάια Τζο να δίνει ανέλπιστες επιθετικές βοήθειες στον (παραλίγο) MVP του NBA. 

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου οι Θάντερ βρήκαν σερί 11-0 όμως οι Μάβερικς απάντησαν με δικό τους 15-0 ανακτώντας το προβάδισμα.

Ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ είχε πάρει μπροστά όμως οι Μαβς κατάφεραν να τον περιορίσουν και με τον Τιμ Χάρνταγουεϊ να πετυχαίνει ένα φανταστικό buzzer-beater, μπήκαν με προβάδισμα +4 πόντων στο τέταρτο δωδεκάλεπτο.

Σε εκείνο το σημείο άρχισε ένα προσωπικό κρεσέντο του Κάιρι Ίρβινγκ και οι γηπεδούχοι ξέφυγαν μέχρι και με +9, αφού οι Θάντερ τα είχαν "σπάσει" από το τρίποντο.

Οι Θάντερ ισορρόπησαν εκ νέου χάρη στην άμυνά τους, όμως στην επίθεση δεν μπορούσαν να βρουν το στήριγμα στον μοναχικό Τζίλτζιους-Αλεξάντερ καθώς μόνο ο Χόλμγκρεν έδωσε λύσεις με... ασυνήθιστα επιθετικά ριμπάουντ. 

Ο Ντόντσιτς μπορεί να ήταν ήσυχος στο δεύτερο μέρος όμως έβγαλε καθοριστικές άμυνες προστατεύοντας το προβάδισμα της ομάδας του. Αλλά τη χαριστική βολή έδωσε ξανά ο απίθανος Κάιρι Ίρβινγκ με... τον δικό του τρόπο!

Τα δωδεκάλεπτα: 26-23, 51-52, 82-78, 105-101