Πριν την τελευταία χρονιά του Πεπ Γκουαρδιόλα στον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου, οι ιθύνοντες τη βαυαρική ομάδα φέρεται να τον ρώτησαν αν ήθελε τον Κέβιν ντε Μπρόινε. Ο Καταλανός προπονητής φέρεται να αρνήθηκε -σε μια κίνηση που λογίζεται ως προδοσία ακόμη στο Μόναχο.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρίσκεται πολύ κοντά στο να κατακτήσει το τέταρτο διαδοχικό πρωτάθλημά της στην Premier League, κάτι που ουδέποτε έχει γίνει, και αυτό οφείλεται στον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Κέβιν ντε Μπρόινε.


Kevin De Bruyne and his RELATIONSHIP with Pep Guardiola: "There's NOTHING BAD about it!" 👀 #shorts


Ο πρώτος είναι ο παθιασμένος ιδιοφυής προπονητής που “ντύνει” μία ομάδα η οποία δεν παίζει απλώς το δικό του ποδόσφαιρο, όποιο κι αν είναι αυτό, αλλά μεταλλάσσεται με τους πειρασμούς στους οποίους ενδίδει.

Ο δεύτερος είναι ένας από τους πιο εγκεφαλικούς μέσους στον κόσμο, ένας ποδοσφαιριστής που όλοι οι συμπαίκτες του ομνύουν για την οξύνοιά του, τον τρόπο που παρακολουθεί τις γωνίες του χώρου και το ότι δείχνει σαν να βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά.

Ο Γκουαρδιόλα και ο Ντε Μπρόινε συναντήθηκαν το 2016, όταν ο Καταλανός πήγε στη Μάντσεστερ Σίτι. Εκεί συναντήθηκε με τον Βέλγο. Αλλά όπως προσφάτως είπε ο Φερναντίνιο, η συνάντηση δεν ήταν τυχαία. Για την ακρίβεια, ο Γκουαρδιόλα την πέτυχε χρησιμοποιώντας δολιότητα, εις βάρος της ομάδας που κοούτσαρε εκείνη την εποχή.


Pep Guardiola & Kevin De Bruyne Argument EXPLAINED


Πώς έστησε ο Γκουαρδιόλα την Μπάγερν Μονάχου


Ο Φερναντίνιο ουσιαστικά, στην ιστορία που λέει, κάνει λόγο για ένα σατανικό προπονητή. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον πρώην παίκτη του Γκουαρδιόλα στη Σίτι, προς το τέλος της σεζόν 2014-15 η διοίκηση ζήτησε το “ΟΚ” από τον Καταλανό για να προχωρήσει σε πρόταση στη Βόλφσμπουργκ για τον Ντε Μπρόινε. Πρώτα τον είχαν προσεγγίσει οι σκαουτς, που θεωρούσαν ότι θα χαιρόταν για αυτήν την επιλογή.

Ο Γκουαρδιόλα έβρισκε δικαιολογίες για να αρνείται τη μεταγραφή. Τους έλεγε πως ο Ντε Μπρόινε δεν ταίριαζε στο στυλ του παιχνιδιού του με την Μπάγερν. Στο Μόναχο απορούσαν, καθώς θεωρούσαν πως ο Βέλγος πήγαινε ταμάμ. Ωστόσο, ο προπονητής δεν τον ήθελε και τόσο σθεναρή ήταν η άρνησή του, που η Μπάγερν άφησε την περίπτωση.

Το καλοκαίρι του 2015, ο Ντε Μπρόινε έφυγε για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία δεν εμποδίστηκε από τη θητεία του στην Τσέλσι μία διετία πριν -εκεί, παρεμπιπτόντως, ρίχνουν μερίδιο ευθύνης στον Ζοσέ Μουρίνιο για το ότι δεν εκμεταλλεύτηκε τον Βέλγο. Το καλοκαίρι του 2016 και ύστερα από την αποτυχία να κατακτήσει ξανά το Champions League, ο Γκουαρδιόλα έφυγε από την Μπάγερν. Ωστόσο, δεν έκανε ό,τι το 2012 όταν αναχώρησε από την Μπαρτσελόνα, δηλαδή το σαββατικό του. Την ίδια χρονιά η Σίτι τον έκλεισε και έγινε ο νέος προπονητής της ομάδας.


This chat between Thierry and Pep about Kevin De Bruyne is everything 💙



Εκεί βρήκε τον... Ντε Μπρόινε, με τον Φερναντίνιο να ισχυρίζεται ότι ενόσω ήταν στην Μπάγερν τον απέρριπτε και τον έστειλε στην αγκαλιά της Σίτι επειδή... ήξερε ότι θα την αναλάβει.

Κι ενώ δεν είναι απίθανο να έφτιαχνε πανίσχυρη ομάδα και χωρίς τον Βέλγο, ο Γκουαρδιόλα είχε στο έμψυχο δυναμικό του νέου συγκροτήματος που θα έπλαθε, έναν από τους καλύτερους μέσους στον κόσμο. Αν προέκυψε αυτό από ένα σατανικό σχέδιο στο μυαλό του Καταλανού, πρέπει να δημιουργεί σάστισμα.