Θεωρείται η παράσταση της χρονιάς στις ΗΠΑ. Οι «New York Times» ήδη την έχουν κατατάξει στις «classic» και είναι ελληνικής παραγωγής.

Στις 18 Αυγούστου το «Stereophonic», που πραγματεύεται την ιστορία μιας μπάντας αντίστοιχης με τους Fleetwood Mac, ανεβαίνει στο Μπροντγουέι και ήδη έχει αποσπάσει 13 υποψηφιότητες στα διεθνή θεατρικά βραβεία Tony. Πρόκειται για ελληνική συμπαραγωγή, με τη σφραγίδα της Faliro House, που εδρεύει στο Φάληρο (φυσικά) και την οποία η πλειονότητα γνωρίζει για τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά της πρότζεκτ.

Με περισσότερες από 80 παραγωγές, πατάει με εξίσου μεγάλη επιτυχία και στο θέατρο, αν κρίνουμε από το τωρινό της πόνημα, που επιβραβεύει η ολότητα των Αμερικανών κριτικών θεάτρου. Με καστ που δεν περιλαμβάνει ούτε έναν Έλληνα, διαθέτει ωστόσο τεράστιες αβάντες, που μεταφράζονται στο ότι τη μουσική της υπογράφει ένας ροκ σταρ που όλοι γνωρίζουμε, ο Γουίλ Μπάτλερ των Arcade Fire, και τη σκηνοθεσία ο Ντέιβιντ Άτζμι. Οι συντελεστές της Faliro House -σημειώνουμε ότι, μεταξύ άλλων, έχουν υπογράψει τον «Αστακό» του Γιώργου Λάνθιμου- δρομολογούν το ανέβασμα του «Slave Play» του Τζέρεμι Ο. Χάρις στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»