«Η Νέα Δημοκρατία είχε πει πως η Συμφωνία των Πρεσπών δεν μπορεί να ανατραπεί, όμως έχουμε μέριμνες», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, στην εκπομπή «Εκείνη και Εγώ», με τους δημοσιογράφους Θανάση Φουσκίδη και Στέλλα Γκαντώνα.

Αρχικά δήλωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει αυτό το οποίο έκανε και πριν από την υπογραφή της Συμφωνίας, ενώ κάλεσε «την ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας να σεβαστεί τη χώρα μας», ύστερα από τις πολιτικές αντιδράσεις που πυροδοτήθηκαν από τις δηλώσεις της νέας προέδρου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, η οποία αποκάλεσε τη χώρα της ως «Μακεδονία».

Σε σχέση με την πιθανότητα άσκησης βέτο από την Ελλάδα για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «τα διπλωματικά εργαλεία της χώρας μας είναι δεδομένα, υπάρχει μια σοβαρή κυβέρνηση η οποία εγγυάται ότι θα υπερασπιστεί τα δίκαιά μας, από εκεί και πέρα ό,τι χρειαστεί θα γίνει».

Μαρκόπουλος: Ο Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της ΕΕ που έφτασε το ζήτημα της ακρίβειας στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να θέσει το θέμα της ακρίβειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «η κυβέρνηση δεν δρα μόνο τώρα και δεν καταθέτει ιδέες μόνο τώρα ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα της ακρίβειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός στην ΕΕ που έφτασε το ζήτημα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, είναι εκείνος ο οποίος έχει διατάξει διαρκείς εξοντωτικούς ελέγχους στην αγορά και πρόστιμα και είναι ο μόνος ο οποίος μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας».

O Δημήτρης Μαρκόπουλος στους Θανάση Φουσκίδη & Στέλλα Γκαντώνα                 16-05-24

Παράλληλα, σχολίασε τις θέσεις της αντιπολίτευσης περί της ακρίβειας, επισημαίνοντας ότι «ακούω μια σειρά προτάσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όμως δεν ακούω τίποτα κοστολογημένο. Έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος σε όλα τα επίπεδα παλεύει, καταθέτει ιδέες και κάνει μια τίμια προσπάθεια».

«Το φαινόμενο της ακρίβειας έχει αποκτήσει μονιμότητα, κάτι το οποίο προβληματίζει όλη την Ευρώπη. Έχει αποκτήσει μονιμότητα λόγω του πολέμου σε πλουτοπαραγωγικές χώρες», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.
.

"Η ΝΔ όχι απλά θα καταφέρει το 33% στις ευρωεκλογές, αλλά θα έχουμε και καλύτερη παρουσία"

Ερωτηθείς για το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές, δήλωσε ότι «η ΝΔ όχι απλά θα καταφέρει το 33%, αλλά θα έχουμε και καλύτερη παρουσία» και κατέληξε λέγοντας πως «η ΝΔ αυτή τη στιγμή έχει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για όλα τα ζητήματα».