Παρά το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης έχει φροντίσει να θέσει τον πρόεδρο Σαµαρά πέρα και πάνω από την επίσηµη κοµµατική γραµµή, δεν σας κρύβω ότι ενόψει της προεδρικής εκλογής του ’25 έχω αρχίσει να ανησυχώ µε τα όσα ακούω.

Οπως µου λένε, ο Μεσσήνιος διαµηνύει σε όλους τους τόνους ότι όχι µόνο δεν πρόκειται να ψηφίσει µια δεύτερη θητεία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, αλλά απεναντίας θα φροντίσει να συγκροτήσει ένα µέτωπο από Νεοδηµοκράτες βουλευτές κατά της συγκεκριµένης υποψηφιότητας. Επίσης, ακούω ότι ο πρώην πρωθυπουργός δείχνει απροθυµία στο να συµµετάσχει σε οποιαδήποτε προεκλογική εκδήλωση, θέλοντας να καταδείξει τη διαφοροποίησή του (αν όχι την ενόχλησή του) από διάφορες κυβερνητικές επιλογές.

Αν κρίνω όµως από κάτι δηµοσκοπήσεις που έχουν πέσει στα χέρια µου και οι οποίες σχετίζονται µε τις προτιµήσεις του εκλογικού σώµατος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το ευρύ κοινό δεν συµµερίζεται και τόσο τους προβληµατισµούς του προέδρου Αντώνη.

Επί τη ευκαιρία, σπεύδω να σας επισηµάνω ότι ακούγοντας την απάντηση που έδωσε προσφάτως στο protothema ο Μητσοτάκης, όχι µόνο δεν εφοδιάστηκα από βεβαιότητα για τη δεύτερη θητεία της Σακελλαροπούλου, αλλά απεναντίας κάτι µου λέει (όχι συγκεκριµένο) ότι η σηµερινή Πρόεδρος έχει αρχίσει να µετρά µήνες (µε την καλή έννοια). Ωστόσο, µέχρι και τον Γενάρη δεν µπορεί να υπάρξει ούτε αιχµή για την Ανώτατη Πολιτειακή Αρχοντα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκτός από τον Σαµαρά, καταλαβαίνω ότι ενοχληµένος είναι και ο αρχηγός Κυριάκος µε τα όσα κάνει και λέει ο πρώην πρωθυπουργός.