Παραδέχοµαι τον Στέφανο Κασσελάκη, διότι µόνο αυτός µπορεί να κάνει σπαρταριστά χουνέρια στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να µην υψώνει κανένας το ανάστηµά του να διαφωνήσει ανοιχτά µαζί του. Αυτές τις ηµέρες σκέφτοµαι εκείνον τον δυστυχή Παύλο Πολάκη, που φωτογραφιζόταν καµαρωτός καµαρωτός µε φόντο το πορτρέτο του Αρη Βελουχιώτη και τώρα θα... τρώει στη µάπα τον Αρη Σπηλιωτόπουλο. Με τους «µαυροσκούφηδες» του Αρη Βελουχιώτη φαντασιωνόταν πως η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς για να ανεβεί στα βουνά της εξουσίας. Και τώρα θα αναγκαστεί να κάνει επανάσταση όχι µε «µπερέδες», αλλά µε το «µπουρνούζι» και τη «ρόµπα» του Αρη Σπηλιωτόπουλου. Να τον ακούσω, δε, να φωνάζει και «Μύκονοοοοςςς» από κανένα κότερο και θα δέσει το γλυκό µετά. Πάντως εκείνος που αντιµετώπισε µε χιούµορ τη «µεταγραφή» του Αρη Σπηλιωτόπουλου στο επικοινωνιακό επιτελείο του Στ. Κασσελάκη ήταν ο ευρωβουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊµαράκης. Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Action 24 σηµείωσε: «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτηµα. Οταν το ανακοινώσατε, µε πήρε η Φον ντερ Λάιεν και µου είπε ‘‘Τι γίνεται εκεί; Εχετε τέτοιες µετακινήσεις;’’». Ναι, Βαγγέλη, γκρέµισαν τα τείχη της Κουµουνδούρου!...


Οφειλε να είναι πιο προσεκτικός

Οπως έχουµε ξαναγράψει, καλό θα είναι οι καθηγητές που δοκιµάζονται στον πολιτικό στίβο να µην µπερδεύουν την ενασχόλησή τους µε τα κοινά µε την επιστηµονική τους ιδιότητα. Είχαµε γράψει παλαιότερα για τον βουλευτή και καθηγητή Αγγελο Συρίγο, πως δεν πρέπει να µιλάει ως πολιτικός στα αµφιθέατρα και ως καθηγητής στην πολιτική. Το αυτό ισχύει και µε τον υφυπουργό Υγείας, ∆ηµήτρη Βαρτζόπουλο, ο οποίος όφειλε να είναι προσεκτικός στις επιστηµονικές αναλύσεις του αναφορικά µε τον ρόλο της γυναίκας και του άνδρα στη ζωή, καθώς εύκολα µπορεί να παρεξηγηθεί µια δηµόσια δήλωσή του. Στο σηµείο αυτό να θυµίσουµε πως η Ν.∆. είχε βρεθεί µε την πλάτη στον τοίχο επειδή ακόµη ένας καθηγητής-βουλευτής µίλησε ως επιστήµονας. Και αναφέροµαι στην περίπτωση του γιατρού Σπύρου Πνευµατικού, ο οποίος παραµονές των προηγούµενων εθνικών εκλογών -και ενώ ήταν υποψήφιος βουλευτής µε τη Ν.∆ στην Εύβοια- αισθάνθηκε την ανάγκη να µιλήσει εξειδικευµένα για τους καρκινοπαθείς. Τα κόµµατα δεν είναι επιστηµονικοί σύλλογοι. Είναι πολιτικοί φορείς µε κοινωνικές αναφορές και η δύναµή τους εδράζεται στις προγραµµατικές αρχές και ιδεολογικές αξίες.

 
Η τέχνη της επικοινωνίας

Την περίοδο αυτή ο γνωστός πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης έχει περιορίσει τις επαγγελµατικές δραστηριότητές του στα όρια των επιλεκτικών συνεργασιών και αυτό διότι έχει στρέψει την προσοχή του στη συγγραφή ενός νέου βιβλίου, που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Καστανιώτη στο τέλος του έτους, εντελώς διαφορετικό από αυτά που µας είχε συνηθίσει µέχρι σήµερα. Από τις πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει, το επόµενο συγγραφικό πόνηµα του Γιάννη Λούλη θα παραπέµπει στα «αποµνηµονεύµατα» ενός επιστήµονα µε πολυετή και πετυχηµένη πορεία στον χώρο της επικοινωνίας. Και αυτό διότι θα περιλαµβάνει αυτοβιογραφικά στοιχεία. Το βιβλίο του θα τιτλοφορείται «Η τέχνη της επικοινωνίας. Μια ζωή σύµβουλος». Υποψιάζοµαι πως για να έχει επικεντρωθεί µόνο σε αυτό την τρέχουσα περίοδο, µάλλον ούτε τον ενθουσιάζει µήτε και τον συναρπάζει το όλο πολιτικό σκηνικό. Το παρακολουθεί εξ αποστάσεως και συνεπώς δεν είναι βέβαιο πως ανταποκρίνονται στην αλήθεια οι φήµες ότι έχει δεχτεί βολιδοσκοπήσεις από τον σηµερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στ. Κασσελάκη, να αναµιχθεί ενεργά και αυτός στο επικοινωνιακό επιτελείο της Κουµουνδούρου.


Πρώτος καλεσµένος στη ∆ρούζα ο Κασσελάκης

Μας είχε... ζαλίσει τον έρωτα ο ΣΥΡΙΖΑ πως τα «Πετσοταϊσµένα βοθροκάναλα» εξυπηρετούν την επικοινωνιακή προπαγάνδα της Νέας ∆ηµοκρατίας και το τελευταίο εξάµηνο ο πιο προβεβληµένος πολιτικός αρχηγός δεν είναι άλλος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Πρωί, µεσηµέρι σε όλα τα κανάλια. Τώρα εισέρχεται και στη νυχτερινή ζώνη. Η Αννα ∆ρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση έπειτα από οκτώ χρόνια και πρώτο καλεσµένο στην εκποµπή της στο ΟPΕΝ έχει τον Στ. Κασσελάκη. «ΟΣΑ (∆Ε) ΛΕΜΕ, γιατί ίσως τελικά αυτά να είναι και τα πιο σηµαντικά! Πρεµιέρα, τη ∆ευτέρα 6 Μαΐου στη 1 µετά τα µεσάνυχτα και κάθε ∆ευτέρα στο OPEN», αναφέρει το δελτίο Τύπου.

 

«Μεγάλη µπουκιά φάε» 

«Μεγάλη µπουκιά φάε, µεγάλη κουβέντα µην πεις...». Η παροιµία αυτή ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος έσπευσε προ ηµερών να προεξοφλήσει πως θα κλαίει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, Λευτέρης Αυγενάκης. Και τούτο γιατί, όπως προφήτευσε ο κ. Ανδρουλάκης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν θα µπορέσει να κάνει τις πληρωµές των 700 εκατ. ευρώ που είχε δηλώσει ο ΥπΑΑΤ ότι σχεδιάζει να κάνει ο Οργανισµός πριν από το Πάσχα. Τελικά τη Μεγάλη ∆ευτέρα ο ΟΠΕΚΕΠΕ πλήρωσε, αλλά πράγµατι διέψευσε τον Λευτέρη Αυγενάκη, καθώς οι δικαιούχοι έλαβαν 785 εκατ. ευρώ και όχι 700 εκατ., που είχε πει ο Ηρακλειώτης υπουργός. Και επειδή γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος, στην προκειµένη περίπτωση αυτός είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης, που µάλλον γελάει µε το πάθηµα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχουν µετά Χριστόν προφήτες, πως κάτι έχει αλλάξει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και ότι σε όσα του λένε οι... συνεργάτες του πρέπει «να κρατάει µικρό καλάθι».

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»