Η Κάτια Ταραµπάνκο είναι το µοντέλο που έκανε αισθητή την παρουσία του µέσα από το «GNTM», όπου οι κριτές τής έλεγαν συχνά ότι πρέπει να γίνει ηθοποιός. Καλύτερα όµως γνωρίσαµε τον χαρακτήρα της µέσα από τη συµµετοχή της στο «Survivor 5». Η ίδια σήµερα µιλάει στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας Παραπολιτικά, και τον Γιάννη Ξυνόπουλο, για την τηλεόραση, τα προσωπικά της και το θέατρο, καθώς είναι ακόµα ένα λαµπερό πρόσωπο της ελληνικής showbiz που µε επιτυχία µεταπήδησε στον χώρο της υποκριτικής.


Κάτια Ταραµπάνκο: Η υποκριτική υπήρχε εξαρχής στη ζωή µου

«Η υποκριτική υπήρχε εξαρχής στη ζωή µου. Πρώτη φορά έπαιξα τηλεοπτικά το 2018 στην “Επιστροφή” του ΑΝΤ1, µε την Παπαχαραλάµπους και τον Αντώνη Καρυστινό, όπου ενσάρκωνα τον ρόλο της Ναταλίας, της βοηθού της Αννας-Μαρίας Παπαχαραλάµπους. Οπως υπάρχει η υποκριτική, υπήρχε και το µόντελινγκ. Στην πορεία δήλωσα συµµετοχή στο “GNTM” και ουσιαστικά έκανα τα πρώτα µου βήµατα. Εκανα σεµινάρια υποκριτικής, γιατί πάντα ήθελα να ακολουθήσω και αυτή την καλλιτεχνική έκφραση».


Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Κάτιας Ταραμπάνκο

Συνήθως τα µοντέλα που γίνονται ηθοποιοί δέχονται bullying. Πώς σε δέχτηκαν οι άνθρωποι του θεάτρου;

∆όξα τω Θεώ, ο Σπύρος Μπιµπίλας και ο Ιάκωβος Μυλωνάς, που παίζουµε µαζί στην παράσταση «Ή µε µένα ή µε καµία», µε έχουν υποδεχτεί µε τον καλύτερο τρόπο. ∆εν µε έχουν κάνει να νιώσω outsider ή ότι δεν έχω καµία σχέση µε το αντικείµενο. Από κει και πέρα, τα σχόλια που ακούω ύστερα από κάθε παράσταση είναι πάρα πολύ καλά. Η παράστασή µας έγινε sold out στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τώρα µετακοµίζει στο θέατρο «Αλκµήνη». Τα σχόλια που ακούω είναι ευχάριστα από τον κόσµο και αυτό είναι εντυπωσιακό. Μερικές φορές το κοινό κοιτάει µε βλέµµα έκπληξης, γιατί δεν το περίµεναν, γιατί ο ρόλος µου είναι απαιτητικός, να το πω έτσι. Προς το παρόν δεν έχω βιώσει κάτι αρνητικό. Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα λένε «πού πάει αυτή να µπλέξει», αλλά, αν ακούµε µόνο τα αρνητικά σχόλια, δεν θα φτάσουµε ποτέ πουθενά. Αν όµως υπάρχει ένα αρνητικό σχόλιο που θα µε εξελίξει σε αυτό που κάνω, το ακούω, το φιλτράρω και το παίρνω µέσα µου.

Το έργο είναι µαύρη κωµωδία για ένα σοβαρό κοινωνικό θέµα που υπάρχει στις µέρες µας. Μιλάει για την εµµονική αγάπη και πώς τα όρια καταπατώνται και στη συνέχεια γίνονται άσχηµα πράγµατα, όπως µια δολοφονία. Ολα αυτά σε ένα πολύ ανάλαφρο κλίµα. Εγώ καλούµαι να παίξω τον ρόλο της Εύας, που είµαι παντρεµένη µε τον Σπύρο Μπιµπίλα, και βάζω τον Ιάκωβο Μυλωνά να σκοτώσει τον άντρα µου, γιατί δεν µε αγαπάει πια. Αλλά όλο αυτό, για να περάσει το µήνυµα, γίνεται µε έναν πολύ κωµικό τρόπο. Αυτό που µένει στον θεατή είναι ότι η αγάπη δεν είναι αντικείµενο. ∆εν σε αγαπάω γιατί είσαι κάτι δικό µου, παραµένεις άνθρωπος και υπάρχουν όρια.


Η τηλεόραση είναι στα σχέδιά σου;

Πάντα ήταν στα σχέδιά µου η τηλεόραση. Είναι κάτι που αγαπώ, γιατί δουλεύω σε αυτή. ∆εν είµαι από τους ανθρώπους που ξεχωρίζουν την υποκριτική από το µόντελινγκ και την τηλεόραση. Για µένα είναι ένα µείγµα πραγµάτων, που αφορούν την έκθεση, και ουσιαστικά είναι ένας ρόλος. Μου αρέσει η τηλεόραση και είναι στα άµεσα σχέδιά µου. Αυτό που κυνηγάω είναι να συµµετάσχω σε µια τηλεοπτική σειρά.

∆εν θα παραλείψω να σε ρωτήσω και για τα προσωπικά σου.

Τα προσωπικά µου αυτό το διάστηµα είναι πάρα πολύ καλά, γιατί βάζω τη δουλειά πάνω από όλα. Εχω τους ανθρώπους που αγαπάω, τους φίλους µου και όλα είναι µια χαρά.


Αισθάνεσαι τρακ που εµφανίζεσαι πρώτη φορά στη σκηνή µε τον Σπύρο Μπιµπίλα, που είναι πρόεδρος των Ελλήνων ηθοποιών;

Χαίροµαι πάρα πολύ που η πρώτη µου συνεργασία στον χώρο του θεάτρου και της υποκριτικής γενικότερα ξεκίνησε σε ένα βαρύγδουπο µέρος, όπως είναι το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που είναι γεµάτο κύρος και έχουν περάσει µεγάλοι καλλιτέχνες, συνεργαζόµενη µε τον Σπύρο Μπιµπίλα, που είναι 50 και χρόνια στο επάγγελµα αυτό. Νιώθω ότι το ξεκίνηµά µου στον χώρο της υποκριτικής έγινε µε το δεξί και µόνο ευγνώµων νιώθω για όλο αυτό που µου συµβαίνει.


Τι συµβουλή δίνεις στα νέα παιδιά που θέλουν να κυνηγήσουν το όνειρό τους;

Θέλω να πω σε κάθε παιδί εκεί έξω ότι οποιοδήποτε κι αν είναι το όνειρό του να µη σταµατάει ποτέ να το κυνηγάει. Οσες τρικλοποδιές και αν δεχτεί από το περιβάλλον του, είτε από την ίδια τη ζωή, να µη σταµατήσει. Γι’ αυτό είναι τα όνειρα. Αν όµως το πιάσεις ή ακόµα και αν το πλησιάσεις, καταλαβαίνεις την οµορφιά και τη χαρά που σου δίνει. Οπότε έξω και go for it. Μην ακούς κανέναν, πάντα όµως µε σεβασµό προς τον συνάνθρωπο. ∆εν κυνηγάµε το όνειρό µας καταπατώντας ανθρώπους, αλλά πάντα µε την αξία µας και µε καθαρό τρόπο

*Δημοσιεύθηκε στο Secret της εφημερίδας Παραπολιτικά