Με πρόταση-καταπέλτη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Χρήστος Ντζούρας, ζητάει την παραπομπή στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όλων των κατηγορουμένων στη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Ειδικότερα, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας την παραπομπή σε δίκη 18 προσώπων για την κατηγορία των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη ή που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.

Επιπλέον, ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή των κατηγορουμένων στο εδώλιο και για την κατηγορία της πορνογραφιας ανηλίκων για όσους την αντιμετωπίζουν.
Σε ό,τι αφορά τους εμπλεκόμενους που έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι, ο εισαγγελέας με την πρότασή του ζητεί να παραταθεί η προσωρινή κράτησή τους.

Επιπλέον, ο κ. Ντζούρας ζητάει να εξαχθούν αντίγραφα της δικογραφίας, ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχει συμμετοχή του 55χρονου καταστηματάρχη από τον Κολωνό Ηλία Μίχου, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη και 27 έτη πρόσκαιρη κάθειρξη, στις πράξεις που αφορούν τη δεύτερη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση ύστερα από νέες καταθέσεις του ανήλικου κοριτσιού. Το επόμενο διάστημα αναμένεται το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου με το οποίο θα αποφασίζεται η παραπομπή ή όχι των κατηγορουμένων στο εδώλιο.