«Θα γίνω ο εφιάλτης τους», δήλωσε ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας για τον θάνατο του πατέρα του, ο οποίος έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών, και αναφερόμενος στα λάθη των γιατρών.

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους, για να μάθουν να μη χρησιμοποιούν την ημιμάθεια σε άλλους ασθενείς. Δεν το λέω εκδικητικά, ήρθε η ώρα να καταλάβουν ότι έχει πονέσει πολύς κόσμος και φτάνει, ως εδώ. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα», είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Ν.Δ.

«Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Όσοι πήραν ελαφρά την περίπτωση του πατέρα μου θα λογοδοτήσουν. Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι γιατροί», πρόσθεσε.


Γιάννης Καλλιάνος: Το τι λέει και τι δεν λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν με ενδιαφέρει

«Το τι λέει και τι δεν λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν με ενδιαφέρει. Προτεραιότητα είναι ο πατέρας μου. Με πήρε τηλέφωνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος της Βουλής και πολλοί βουλευτές», επισήμανε.

«Δεν τα βάζω με κανέναν Άδωνι Γεωργιάδη», επισήμανε για τον υπουργό Υγείας.


Αδελφός Καλλιάνου: Ο διευθυντής της κλινικής με αντιμετώπισε σαν σκουπίδι

Δηλώσεις παραχώρησε και ο αδερφός του, ο οποίος δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει πώς έφυγε έτσι ο πατέρας τους.

«Τον έβλεπα να σβήνει, σαν γιατρός δεν μπορώ να κάνω τίποτα», ανέφερε αρχικά.

«Ο διευθυντής της κλινικής αρνιόταν να βοηθήσει την κατάσταση, δεν με αντιμετώπισε σαν άνθρωπο, με αντιμετώπισε σαν σκουπίδι, σαν απομεινάρι του», είπε ο Χρήστος Καλλιάνος στην κάμερα και πρόσθεσε πως «ο πατέρας μου πέθανε λόγω μιας αναλγησίας, αδιαφορίας και συστηματικής αλαζονείας».


«Θα ήταν λάθος η διασωλήνωση»

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής αγγειοχειρουργικής, στον οποίο έχει αναφερθεί προσωπικά ο Γιάννης Καλλιάνος, απαντά στις κατηγορίες, μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων του Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη.

Ο ίδιος τονίζει ότι οι γιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου και πως θα ήταν λάθος η διασωλήνωση του ασθενούς, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν αδύνατη.

Πιο αναλυτικά, η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Ο εντολέας μας Ι.Κ., Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής, εκφράζει την ειλικρινή του λύπη για τον θάνατο του Δημητρίου Καλλιάνου. Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου. Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

*Διαβάστε εδώ: Παγώνη για θάνατο πατέρα Καλλιάνου: Υπάρχουν κριτήρια για την εισαγωγή ενός ασθενούς στη ΜΕΘ

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0td42zp1u2h)