Ένας 62χρονος άνδρας από τη Μολδαβία που ήταν θαμμένος ζωντανός για τέσσερις ημέρες διασώθηκε αφού η αστυνομία άκουσε τις πνιχτές κραυγές του για βοήθεια.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί στη Μολδαβία εντόπισαν τον άντρα ενώ διεξήγαγαν έρευνες για την υπόθεση θανάτου μίας 74χρονης την οποία βρήκε νεκρή στο σπίτι της, την Δευτέρα, ένας συγγενής της. Ειδικοί του Κέντρου Τεχνικών, Ποινικών και Εγκληματολογικών Εξετάσεων διαπίστωσαν ότι η γυναίκα πέθανε μετά από σωματική επίθεση και βαρύ τραυματισμό. Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο, 18 ετών, για τον θάνατό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος βρέθηκε στο σπίτι του σε κατάσταση μέθης και φέρεται να έδωσε «συγχισμένη» και «ασυνεπή» κατάθεση κατά τη διάρκεια της αστυνομικής ανάκρισης. Καθώς οι αστυνομικοί έψαχναν το σπίτι του για αποδεικτικά στοιχεία, άκουσαν ενοχλητικούς ήχους και κραυγές για βοήθεια που έρχονταν κάτω από το έδαφος κοντά στο σπίτι. Πήγαν προς τον θόρυβο, άρχισαν να σκάβουν και τότε ήταν που βρήκαν έναν άνδρα γύρω στα 60, θαμμένο σε έναν πρόχειρο «τάφο» που είχε καλυφθεί με χώμα.

Η στιγμή που ο 62χρονος ανασύρεται ζωντανός

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη φαίνεται η στιγμή που ο άντρας ανασύρεται ζωντανός, έχοντας μία πληγή στον αυχένα.

Ο άνδρας είπε στην αστυνομία ότι ίδιος και ο έφηβος έπιναν μαζί αλκοόλ το Σάββατο όταν άρχισαν να τσακώνονται. Στη συνέχεια, ο ύποπτος φέρεται να του επιτέθηκε με μαχαίρι και μετά τον κλείδωσε στο αυτοσχέδιο υπόγειο, θάβοντάς τον ζωντανό και σκεπάζοντας την είσοδο με χώμα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο έφηβος δολοφόνησε την ηλικιωμένη γυναίκα την επόμενη μέρα, είτε το βράδυ της Κυριακής είτε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Έχει προφυλακιστεί καθώς αστυνομικοί και εισαγγελείς συνεχίζουν να τον ανακρίνουν για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Θα αντιμετωπίσει ισόβια κάθειρξη εάν κριθεί ένοχος. Ο άνδρας που διασώθηκε νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

«Ήταν μια πολύ αξιοπρεπής γυναίκα, κανείς δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα μαζί της», δήλωσε ένας κάτοικος της περιοχής για τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή.